'KNVB wikt en weegt, nog geen duidelijkheid over invulling bekerfinale'

Feyenoord neemt het in de finale van de TOTO KNVB beker op tegen NEC Nijmegen. Hoe de invulling van de wedstrijd plaats gaat vinden is nog maar de vraag. Zo zou er getwijfeld worden over het sluiten van vakken om de netten rond het veld te kunnen verwijderen.

Het Algemeen Dagblad ging op onderzoek uit en sprak naar aanleiding daarvan ook met een woordvoeder van de KNVB. De woordvoerder wilde er nog weinig over kwijt, alleen dat er verschillende opties besproken worden. Er wordt niet gemeld waarom er gesproken wordt over het leeg laten van parterre vakken (W en Z). 

Het leeg laten van deze vakken heeft veel invloed op het aantal beschikbare kaarten voor beide clubs. Zo zouden volgens Jeroen Rengers, voorzitter van NEC's supportersvereniging, normaal gesproken beide clubs recht hebben op 16.500 kaarten. Bij het sluiten van de parterrevakken zou dit teruglopen naar 15.000 kaarten. Rengers is daar duidelijk over. "Er is geen sprake van dat NEC met minder genoegen neemt, beide finalisten krijgen hetzelfde. De overige kaarten zijn voor sponsors, de KNVB en De Kuip."

Ook Nick van der Cammen van NEC wil er nog niet teveel over kwijt. Hij geeft aan dat er een eerste overleg is geweest tussen de KNVB, Feyenoord en NEC. "We zijn nog over meerdere zaken in overleg, dus vooralsnog kan ik niets bevestigen", zegt de woordvoerder Van der Cammen die nog wel aangeeft dat er op 18 maart meer duidelijkheid komt voor NEC-supporters. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten