'Je ziet ook gewoon dat het hartstikke moeilijk is om tegen hem te spelen'

'Je ziet ook gewoon dat het hartstikke moeilijk is om tegen hem te spelen'

1 reactie 1
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Zondagmiddag stond de topper tussen PSV en Feyenoord op het programma. Het was de nummer één PSV tegen de nummer twee Feyenoord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist. In Eindhoven werd het 2-2. Het gat tussen de twee ploegen blijft daardoor tien punten.

Een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord was opnieuw Yankuba Minteh. De aanvaller begon in de basis en scoorde in de eerste helft de gelijkmaker. Martijn Krabbendam ziet dat Minteh in vorm is. 'Drie goals in de laatste drie wedstrijden', aldus Krabbendam bij FC Rijnmond van Rijnmond. 'Dreigend. Doet ook zijn verdedigende taken. Ongrijpbaar, onvoorspelbaar, dat zit in zijn spel. Je ziet ook gewoon dat het hartstikke moeilijk is om tegen hem te spelen. Die Boscagli krijgt die bal en denkt, nou ik heb wel even tijd om te kijken, maar hij zit zo snel op je voeten. Dat zeggen die spelers van Feyenoord ook op die trainingen. Het is wel een wapen voor Feyenoord.'

Minteh is dit seizoen gehuurd van Newcastle United FC. 'In eerste instantie gaan ze hem wel terughalen. Dan zal hij mee gaan trainen en dan zullen ze concluderen hij moet nog wel een jaartje worden verhuurd', is de verwachting van Krabbendam.

Harry van der Laan verwacht dat als Minteh zou blijft presteren, de Premier League-club hem inderdaad terug gaat halen. 'Zeker als hij zulke wedstrijden gaat afleveren dat hij goals gaat maken halen ze hem natuurlij kwel gewoon terug. Het probleem blijft wel toch, en daar heeft vooral Gimenez last van, dat zijn eindpass heel zwak is. Dat is heel raar voor iemand die zo goed kan voetballen. Hij heeft snelheid. Hij heeft tijd en ruimte door zijn snelheid. Het is een beetje en blinde, zeg je dan normaal gesproken, buiten al die goede dingen die hij doet.' Minteh heeft nu in de laatste drie wedstrijden in totaal drie doelpunten gemaakt.

Lees ook