Clubicoon blikt vooruit op topper van morgen

Clubicoon blikt vooruit op topper van morgen

12 reacties 12
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Morgen staat de topper PSV – Feyenoord op het programma. Een wedstrijd die Feyenoord moet winnen, wil het de Eindhovenaren nog lastig maken in de titelstrijd. Journalist Jeroen Kapteijns schrijft voor de zaterdageditie van De Telegraaf hoe vrienden Berry van Aerle en Ben Wijnstekers toeleven naar deze wedstrijd.

De beide clubiconen hebben veel tegen elkaar gespeeld, maar de band is hecht. Wijnstekers geeft zelfs toe dat hij een soort sympathie voor de spelers van PSV had in die tijd. Met name de jongens zoals Berry van Aerle die echt op karakter speelden, kon Wijnsteker wel waarderen. Beide heren speelden voornamelijk als rechtsback, maar zagen die positie wel veranderen door de jaren heen. Wijnstekers: ‘Het verschil met de rechtsbacks van nu is dat we als echte verdedigers eerst dachten aan het uitschakelen van onze man en dat het opkomen erbij kwam.’

Zowel van Aerle als Wijnstekers zijn bij hun clubs gebleven, ondanks aanbiedingen vanuit het buitenland. Wijnstekers, geboren op vijf minuten van De Kuip, zat op zijn negende bij Feyenoord in de jeugd en is er eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij vervult nu taken bij Feyenoord Soccerschools en als clubambassadeur. Wijnstekers werd kampioen met Feyenoord en won tweemaal de beker. Maar het waren niet alleen goede tijden in Rotterdam, daarom is Wijnstekers ook zo blij met Slot en hoe hij Feyenoord weer op de kaart heeft gezet.

De topper

De wedstrijd van morgen zal een pittige worden. Van Aerle speelde nooit graag tegen Feyenoord, hij beschrijft het als ‘goed voetbal met een randje’. Wijnstekers is realistisch in zijn commentaar, hij denkt dat de tweede plek voor Feyenoord het meest haalbare is. Hij hoopte, net zoals vele supporters, op een terugval van PSV maar die kwam niet. FC Twente voorblijven en de tweede plek vasthouden moet daarom het belangrijkste doel zijn. Van Aerle ziet dat PSV goed voetbalt, maar is er toch nog niet helemaal gerust op. Mocht de voorsprong van PSV naar zeven punten gaan, dan gaat er op PSV ‘gejaagd’ worden en dat is nooit prettig. Na morgen zullen we weten hoe groot de voorsprong van PSV op Feyenoord is.

Lees ook