UITGELICHT | Vermoeide Hancko maakt het verschil

26 reacties 26
Bron: Fotmob.com

Feyenoord speelde gisteren in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers overleefden ternauwernood en plaatsten zich daarmee voor de finale. Bij Feyenoord was er in de eerste helft weinig te genieten, maar Dávid Hancko die niet zijn beste wedstrijd speelde, maakte uiteindelijk wel het verschil.

Hancko haalde het op één na hoogste cijfer van de Feyenoorders op Fotmob.com die alle statistieken bijhoudt. Alleen Yankuba Minteh scoorde hoger, maar was niet beslissend. Hancko was dat wel, de eerste helft als centrale verdediger en de tweede helft als linksback. Hij scoorde de belangrijke 1-1, maar was ook verdedigend sterk. Zijn overall cijfer was met een 8.3 op basis van statistieken behoorlijk hoog.

Verdedigend

Hancko heeft geen enkele overtreding hoeven maken. Van de vijf duels heeft hij er drie gewonnen. Van de vier grondduels won hij er twee en hij ging één luchtduel aan en die werd gewonnen. Hij won zeven keer de bal terug voor Feyenoord.

Aanvallend

Ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij. Twee keer schoot hij richting Hidde Jurjus, waarvan een tussen de palen en dat was ook gelijk de 1-1. Hij kwam tot vier keer in balbezit in het vijandelijk strafschop gebied, waardoor hij de druk er goed ophield bij Groningen.