Hiddink: 'Hij slaat altijd heel krom'

Hiddink: 'Hij slaat altijd heel krom'

3 reacties 3
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Gisteren werd in De Doelen in Rotterdam de tachtigste verjaardag van voetballegende Willem van Hanegem gevierd. De hele avond was live te volgen via Feyenoord One. RTV Rijnmond was ook aanwezig en sprak met de gasten over De Kromme. Er werd gevraagd naar een mooie herinnering met Van Hanegem.


Sjaak Swart trapt af over de kracht van Van Hanegem. ‘Willem was sterk in het veld, hij was ook een van de beste spelers’, zegt Swart voor de camera van RTV Rijnmond, waar het interview terug te zien is op de website. ‘Alle onderdelen van het voetbal, het enige wat hij niet had, was startsnelheid en daar kon ik hem nog wel eens mee pakken op de linkerkant. Maar normaal moest je niet in de buurt komen, want dan had hij een tackeltje. Hij kon koppen, had een fantastische pass. Hij was voor het elftal echt een winnaar.’


Niet alleen de passes van Van Hanegem zijn krom, wat ook zijn bijnaam heeft opgeleverd, maar ook de golfballen die hij slaat op de golfbaan, zo legt Guus Hiddink uit. ‘Hij slaat altijd heel krom’, vertelt Hiddink. ‘De ballen gaan nooit recht, die gaan altijd krom. Over de bomen heen,komt die op de fairway terug’, gaat de voormalig voetbaltrainer en voetballer verder.


Jan Mulder sluit af: ‘Ze hadden een wereldelftal, ze waren voor Ajax de Europa Cup winnaar. Willem is een bescheiden iemand, ik mag hem graag.

Lees ook