'Ik denk dat Hulshoff het brein is achter de ploeg'

'Ik denk dat Hulshoff het brein is achter de ploeg'

33 reacties 33
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

FC Rijnmond bespreekt de moeizame wedstrijd van Feyenoord afgelopen weekend tegen Almere City, Bij Bart Nolles aan tafel sluiten Koert Westerman, Dennis Kranenburg en Robert Maaskant aan. Er wordt besproken of Feyenoord zaken anders had kunnen doen en wat de reden kan zijn voor het matige spel.

Westerman grapt: ‘Als ik een krijgsgevangene tien minuten naar deze wedstrijd laat kijken, dan slaat hij wel door.’ Westerman doelde op het niveau wat Feyenoord op de mat legde. Maaskant zou de wedstrijd niet teveel analyseren en vooruit kijken: ‘De conclusie is dat je die wedstrijd moet winnen en dat hebben ze gedaan.’ Er wordt gevraagd welke schade de wedstrijd tegen AS Roma heeft achtergelaten en Westerman heeft daar wel een antwoord op, gezien de wedstrijd van zondag: ‘Ik vond het slap en veel te traag.’ Maaskant is het daar mee eens maar vindt aan de andere kant dat er weer ‘staan’ na de uitschakeling in het Europees toernooi ook bij topsportmentaliteit hoort.

Sipke Hulshoff

Doordat trainer Arne Slot ziek was, stond Sipke Hulshoff aan het roer gister. Westerman vond dat de assistent het goed deed: ‘Ik denk dat Hulshoff het brein is achter hoe de ploeg speelt. Toch heeft de commentator ook nog een waarschuwing: ‘Ik denk dat er moeten worden opgepast. Heel veel ploegen krijgen nu de sleutel in handen, hoe tegen Feyenoord te spelen.’ Westerman heeft het over de massale verdediging die sommige ploegen optrekken. Maaskant herkent dat, maar ziet dat eindelijk de (bekritiseerde) buitenspelers hun waarde lieten zien. Maaskant over matchwinner Yankuba Minteh: ‘Ik vind wel dat hij teveel op de grond ligt nog, maar zoals hij gister die bal afmaakte dan kan iedereen er wel vrede mee hebben.’

Santiago Giménez

Spits Santiago Giménez scoorde weer niet. Westerman: ‘Giménez heeft eindeloos krediet, vooral bij de achterban.’ De commentator gaat verder: ‘Giménez is een wereldspits, maar kan niet uit de voeten in de kleine ruimte.’ Maaskant denkt dat de spits ook krediet krijgt omdat hij verkocht moet worden én dat Feyenoord in ‘niemandsland’ zit. De tweede plek en de KNVB-beker zouden samen maken dat Feyenoord toch nog een goed seizoen heeft. Kranenburg merkt op: ‘Als je naar het puntenaantal gaat kijken, heeft Feyenoord drie punten meer dan vorig seizoen. Dat zegt alles over het bizarre seizoen van PSV.’ Keeper Wellenreuther krijgt wederom alle krediet aan tafel en volgens sommigen zou Wellenreuther zelfs onder de lat moeten blijven staan, als Bijlow terug is.

Bekerwedstrijd

Ondanks dat tegenstanders hebben kunnen zien hoe Feyenoord bestreden moet worden, lijkt de halve finalewedstrijd in de KNVB-beker van donderdag volgens Maaskant de kant van Feyenoord op te gaan: 'Ik denk dat Groningen geen schijn van kans heeft donderdag.' Groningen staat met een jong team in de eerste divisie en zal, volgens alle gasten aan tafel, weinig in te brengen hebben tegen Feyenoord.

Laatste nieuws over Feyenoord GRATIS via WhatsApp?

Klik hier om ons te volgen via WhatsApp

Lees ook