EREDIVISIE | FC Volendam kansloos onderuit tegen sc Heerenveen

EREDIVISIE | FC Volendam kansloos onderuit tegen sc Heerenveen

30 reacties 30
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Deze laatste zondag in februari staan vijf Eredivisieduels op het programma. Een mooi programma voor de liefhebber van Nederlands voetbal, want naast de wedstrijd Almere City FC - Feyenoord (aanvang: 14.30 uur), wordt er gevochten om plaats drie en komen ook de hekkensluiters in actie.

De strijd om plek drie ligt nog open. Hoewel Feyenoord nog steeds op FC Twente moet letten (acht punten verschil), moet FC Twente op z'n beurt ook blijven presteren om Ajax, Go Ahead Eagles en met name AZ onder zich te houden. FC Twente kan vanmiddag wat dat betreft een goede stap zetten. Zelf komen ze in actie tegen de verrassende nummer 6 van de Eredivisie: Go Ahead Eagles. De Eagles wonnen vorige week nog overtuigend in Friesland van sc Heerenveen, kan de ploeg van René Hake weer winnen?

Om 16.45 uur is het tijd voor wat in ieder geval op papier een topper is. In Alkmaar neemt AZ het op tegen Ajax. Beide ploegen stellen dit seizoen teleur. De trainerwissels bij de Noord Hollanders hebben echter nog niet geleid tot een (blijvend) schokeffect. Wisselvalligheid troef. Ajax plaatste zich donderdag dan wel weer voor de volgende fase in de Europa Conference League, maar had daar wel 120 minuten voor nodig. 

Verder komen Vitesse (18e) en FC Volendam (17e) in actie. De teams staan met 13 punten onderaan en zullen hopen op een goed resultaat. Op voorhand heeft Vitesse het meest zicht op een overwinningen. Dat moet dan wel gebeuren bij nummer 15 Excelsior.

Hele programma zondag 25 februari 2024

  • 12:15 - Excelsior - Vitesse 1-2
  • 14:30 - Almere City FC - Feyenoord 0-2
  • 14:30 - FC Twente - Go Ahead Eagles 3-0
  • 16:45 - AZ - Ajax 2-0
  • 20:00 - FC Volendam - sc Heerenveen 0-4
Lees ook