Slot: 'Het draait niet alleen om de goals van Gimenez'

Slot: 'Het draait niet alleen om de goals van Gimenez'

2 reacties 2
Bron: ESPN
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord speelt vanmiddag om 16:45 tegen RKC Waalwijk. Het is voor de Rotterdammers alweer de zevende thuiswedstrijd sinds de start van het nieuwe jaar. Voorafgaand blikt Arne Slot in gesprek met ESPN vooruit op de wedstrijd tegen de club van oud-Feyenoorder Michiel Kramer.

Lutsharel Geertruida en Quinten Timber beginnen weer in de aftrap. Het is de vraag hoe lang zij kunnen spelen. "Dat hangt van de spelers af en de wedstrijd, hoe zwaar of intensief het is, maar ook hoe ze door de week zijn gekomen want ze hebben minder getraind. Aan de voorkant is de verwachting wel dat ze gewisseld worden, maar je weet nooit hoe spelers zich in de wedstrijd voelen", zegt Slot.

Gimenez weer in de basis

Ook Santiago Gimenez start weer vanaf de aftrap. Hans Kraay Jr. is benieuwd wat Gimenez nodig heeft om weer vertrouwen te krijgen. "Het zou helpen als hij weer een goal maakt, maar ik beoordeel hem niet alleen op zijn goals maar ook het werk dat hij verzet voor het elftal. Het team heeft ook met hem veel wedstrijden gewonnen maar het draait om het team, het draait niet alleen om de goals van Gimenez. Het is normaal dat spitsen soms wel eens niet scoren."

Luka Ivanušec krijgt vandaag de kans in de basis in plaats van Igor Paixão. "Igor heeft het goed gedaan maar we moesten ook vaak elke keer op hem terugvallen, ook omdat ik vond dat de alternatieven niet lekker in vorm waren. Luka heeft nu twee goede invalbeurten gehad en dit is het moment om hem weer te laten beginnen. Igor hoeft u na een aantal zware wedstrijden eens niet te starten", sluit hij af.

Lees ook