'Sommigen van hen dachten dat de loting doorgestoken kaart was'

'Sommigen van hen dachten dat de loting doorgestoken kaart was'

4 reacties 4
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt komende donderdagavond tegen het AS Roma van Daniele de Rossi. Hij is de opvolger van José Mourinho, die een aantal weken geleden vertrok uit Rome. De Rossi zal voor Feyenoorders bekend staan om de man die Colin Kazim-Richards in 2015 een elleboogstoot gaf. Inmiddels staat hij bekend om een man die AS Roma weer attractief laat voetballen.

Mark Doyle, journalist van GOAL in Italië, laat zijn licht schijnen op het tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma voor de tussenronde van de UEFA Europa League. Dat doet hij in gesprek met Voetbalzone. 'Feyenoord maakte vorig seizoen indruk in Italië en er was veel respect voor Slot', is de tendens volgens Doyle. Toen won Feyenoord met 1-0 in Rotterdam en stond het tot de negentigste minuut in Rome 1-1, wat genoeg was voor een plek in de halve finale van de UEFA Europa League. Echter scoorde Paulo Dybala op schone wijze de 2-1, waardoor er verlengd moest worden. Hierin wist AS Roma nog twee keer het net te vinden en dus ging Feyenoord met lege handen naar huis. 'In de dagen na de wedstrijd ging het vooral over dat Roma goed had gespeeld tegen een sterk Feyenoord.'

Na AS Roma's winstpartij van vorig seizoen werd in de halve finale ook gewonnen van Bayer 04 Leverkusen. Opnieuw een finale dus voor Mourinho. Hij won de UEFA Champions League en UEFA Europa League/UEFA Cup beide twee keer en in 2022 werd met 1-0 van Feyenoord gewonnen in de UEFA Europa Conference League finale. In 2023 kon hij dus zijn zesde Europese prijs winnen nadat hij al zijn vijf eerdere finales won. Dit ging mis voor de hoofdtrainer en na afloop legde hij de schuld daarvan bij scheidsrechter Anthony Taylor. Een in Romeinse ogen loepzuivere penalty werd niet toegekend. Een deel van de AS Roma-supporters verdenken de UEFA ervan dat daarom expres Feyenoord uit de koker is gekomen als één van de moeilijkste tegenstanders. 'Sommigen van hen dachten dat de loting doorgestoken kaart was.' Dat is in ieder geval een compliment voor de ploeg van Slot. 

Feyenoord wordt in Italië gezien als één van de beste teams die derde is geworden in de groepsfase van de UEFA Champions League. Dit zal vooral komen door de imponerende wedstrijden tegen SS Lazio. In De Kuip werd het 3-1, in Rome ging het enige schot van de Italianen erin en een dominant Feyenoord wist niet te scoren. Doyle waarschuwt Het Legioen en Arne Slot vooral voor één speler van AS Roma. 'Feyenoord moet uiteraard uitkijken voor Dybala', aldus Doyle. Ook 113-voudig Belgisch international Romelu Lukaku staat tegenwoordig onder contract bij I Giallorossi. Hij scoorde al vijf doelpunten in de UEFA Europa League in zes wedstrijden. Chris Smalling, leider in de verdediging verschijnt waarschijnlijk niet vanaf de start in verband met een blessure.

Lees ook