Bondscoach Mexico op uitnodiging op bezoek bij Feyenoord

Bondscoach Mexico op uitnodiging op bezoek bij Feyenoord

1 reactie 1
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Jaime Lozano, de bondscoach van Mexico, is afgelopen week op bezoek geweest in Rotterdam bij Feyenoord, waar Mexicaans international Santiago Gimenez onder contract staat. Lozano kent Dennis te Kloese ook goed.

Lozano, die aanwezig was met meerdere leden van zijn staf, vertelt tegenover Feyenoord Media op X dat hij blij is om in Rotterdam te zijn en onder andere Dennis te Kloese te zien. Zij werkten samen bij de Mexicaanse voetbalbond. De voornaamste reden van zijn bezoek is om Gimenez te spreken en in actie te zien. Lozano gaat heel Europa door om de overzeese internationals in de gaten te houden. In maart zijn weer interlands. Dan speelt Mexico in ieder geval tegen Panama. Komende zomer speelt het land op de Copa América. 

Te Kloese kent Lozano dus al een tijdje, maar vertelt dat dat niet de reden is dat hij zo gastvrij is tegenover hem: 'Ik denk dat het sowieso heel erg goed is, en dat doen we eigenlijk met heel veel bonden, om ze hier uit te nodigen. Ook om te laten zien wat wij doen met de spelers en in ieder geval de deur open te zetten. Ik denk dat we ook de relaties met zowel Mexico als met andere bonden daardoor erg goed houden.' Volgens Te Kloese is het ook fijn voor de bondscoaches om de achtergronden te zien van hun spelers en met Arne Slot te sparren over de internationals.

Aan Lozano wordt gevraagd naar de ontwikkeling van Gimenez: 'Hij vond al snel zijn plek in deze competitie. Het is een geweldige man en ook een geweldige speler. Ik denk dat hij zijn ontwikkeling zeker gaat voortzetten.' Gimenez wordt de afgelopen maanden nadrukkelijk in verband gebracht met Europese topclubs. Hoewel zijn productie de laatste weken minder is, presteert hij dit seizoen uitstekend met negentien doelpunten in twintig wedstrijden.

Lees ook