Feyenoord plaatst zich voor halve finale TOTO KNVB Beker door winst op AZ

42 reacties 42

Feyenoord heeft woensdagavond de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 2-0 van AZ. De doelpunten kwamen op naam van Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen de twee ploegen ook al op het programma, toen in de Eredivisie. Die wedstrijd werd met 0-1 gewonnen door Feyenoord. Enige doelpuntenmaker van de middag in Alkmaar was Mats Wieffer.

Feyenoord begon woensdagavond goed aan de bekerwedstrijd in De Kuip. Echter kreeg het een tegenslag te verwerken omdat Gernot Trauner geblesseerd raakte en niet verder kon. Hij werd vervangen door Thomas Beelen. De Rotterdammers kwamen uiteindelijk in de eerste helft al op voorsprong. Lutsharel Geertruida was de doelpuntenmaker.

In de tweede helft bleef het lang 1-0, waardoor het lang spannend bleef. Uiteindelijk was het Nieuwkoop die in de 86e minuut zorgde voor de 2-0 na een mooie aanval van Feyenoord. De Rotterdammers zagen naast Trauner ook Quinten Timber uitvallen. De middenvelder kreeg een bal tegen het hoofd en moest met een brancard van het veld. Uiteindelijk wist Feyenoord met 2-0 te winnen waardoor het de halve finale van de TOTO KNVB Beker wist te bereiken.

Wie de tegenstander zal zijn van de Rotterdammers in deze halve finale is nog onbekend. Donderdag staat er nog één wedstrijd op het programma. Tot op heden hebben naast Feyenoord ook NEC Nijmegen en sc Cambuur de halve finale bereikt. Donderdagavond zal de winnaar van de wedstrijd tussen FC Groningen en Fortuna Sittard zich nog bij het rijtje van halve finalisten voegen. Zaterdagavond vindt de loting plaats. De halve finales kunnen gespeeld worden op 27, 28 en 29 februari.