Jahanbakhsh met Iran uitgeschakeld in AFC Asian Cup

9 reacties 9

Het Iran van Alireza Jahanbakhsh is in de halve finale uitgeschakeld in de AFC Asian Cup. Vandaag speelde het tegen Qatar, dat met 2-3 te sterk was.

Jahanbakhsh begon opnieuw in de basis en benutte een penalty. In de blessuretijd was de Feyenoorder nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging op de paal. Hij speelde de hele wedstrijd mee.

Iran begon goed aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut was het Sardar Azmoun die zorgde voor de 1-0. In de zeventiende minuut was het Qatar dat via Jassem Jaber gelijk maakte. Vlak voor rust kwam Qatar op voorsprong door een doelpunt van Akram Afif.

In de 51e minuut benutte Jahanbakhsh een penalty waardoor het weer op gelijke hoogte kwam. In de 82e minuut maakte Qater de 2-3 via Almoez Ali. Iran zag in de blessuretijd Shoja Khalilzadeh nog met rood het veld verlaten. Uiteindelijk was 2-3 de eindstand.

Voor Feyenoord was Jahanbakhsh de enige speler die nog actief was in de AFC Asian Cup. Vorige week schakelde Iran het Japan van Ayase Ueda uit. Ueda zal vandaag weer bij de selectie zitten als de Rotterdammers gaan spelen tegen AZ.

De wedstrijd werd live uitgezonden op de YouTube pagina van de AFC Asian Cup.