'Een beetje een Jørgensen verhaal'

'Een beetje een Jørgensen verhaal'

69 reacties 69
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren ternauwernood de uitwedstrijd in Alkmaar. Na de wedstrijd was er genoeg te bespreken, zo was er weer een blessure voor Justin Bijlow en was Santiago Gimenez misschien wel bezig aan zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Maarten Wijffels terug op de wedstrijd. 'Echt een aantal spelers is aantoonbaar minder.'

Feyenoord kan goed voetballen, maar de laatste weken lijkt er wat meer moeite te komen. "Bij Feyenoord zijn er echt wel een aantal spelers is aantoonbaar minder.", aldus Wijffels. "De spits is aantoonbaar minder. Hartman momenteel ook wel wat minder", zegt Wijffels die vooral voor Gimenez vreest.

Gimenez

De kanttekening wordt geplaatst bij Gimenez. Heeft de spits een jaar gepiekt en zakt hij steeds verder weg? "Je moet je misschien toch afvragen. Een beetje een Jørgensen een verhaal. Het is nog wat vroeg, maar het is wel een angst in Rotterdam. Het kan, dat je een goal maakt en je dan bent vertrokken", aldus Wijffels doelend op het goede seizoen van de Deen toen Feyenoord kampioen werd en daarna werd het steeds minder. 

Over Gimenez wordt al lang gezegd, mede door de druk vanuit Mexico, dat hij snel naar een grotere competitie moet. "Hugo Sanchez komt naar Nederland en zegt dat Gimenez zo snel mogelijk naar een grote competitie moet. Daar is momenteel geen sprake van."

Uitblinkers

Toch liet niet elke speler zich van een slechte kant zien. "Wieffer was heel goed", aldus Wijffels die wederom de middenvelder zag uitblinken. Bijlow werd al vroeg in de wedstrijd vervangen. "De reservedoelman was heel goed. Dat was het wel", aldus Wijffels.

Slot

Arne Slot was afgelopen tijd na de wedstrijd vooral ontevreden over de eindfase van het spel. "Normaal gaat het bij Slot nog over het missen van kansen. Maar nu kregen ze dat natuurlijk helemaal niet", zegt Wijffels. Feyenoord was gewoonweg niet goed. "Al moeten we ook niet doen alsof ze constant op wankelen stonden, maar het is gewoon minder dan de vorige wedstrijden."

Bijlow

Bijlow viel gisteren weer geblesseerd uit. "Het eerlijke is wel dat Feyenoord niet met Bijlow door kan als eerste keeper op deze manier", zegt Wijffels. Bijlow is een goede doelman, maar is nog nooit een heel seizoen fit geweest. "Toch is er lichamelijk iets wat moeilijk voor hem maakt om in het profvoetbal fit te zijn", aldus Wijffels die niets wil weten van toeval. "Nee joh, het is geen toeval meer."

Lees ook