'Oud-spits Feyenoord krijgt veel racistische reacties na gemiste strafschop'

'Oud-spits Feyenoord krijgt veel racistische reacties na gemiste strafschop'

Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoorder Luc Castaignos speelt op dit moment in de tweede Bundesliga bij FC Magdenburg. De 31-jarige spits, geboren in Schiedam, speelde in seizoen 2010-2011 voor het laatst voor Feyenoord en maakte toen een droomtransfer naar Internazionale in Italië. Gisteren miste hij een strafschop tijdens de competitiewedstrijd en kreeg daardoor talloze discriminerende reacties over zich heen, meldt AD.

Castaignos laat op zijn afgeschermde Instagramaccount weten dat hij de teleurstelling begrijpt, maar niet alle reacties kan accepteren: ‘Maar ik accepteer niet dat fans alles mogen schrijven. Stop met het sturen van racistische berichten.’ Bij zijn bericht zat ook een screenshot van één van de ontvangen berichten, een bericht van een eigen ‘supporter’.

Zijn club, FC Magdenburg, is streng en duidelijk: ‘De hele club staat voor tolerantie en diversiteit en is tegen alle vormen van discriminatie en racisme. De club zal ook juridische stappen overwegen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag wordt bestraft.’ De club laat weten aan de kant van de aanvaller te staan en vindt dat iedereen duidelijk stelling moet nemen tegen racisme.

De wedstrijd van FC Magdenburg tegen Holstein Kiel eindigde in 1-1. Castaignos heeft vier keer gescoord in vijftien duels, dit seizoen. In zijn laatste jaar bij Feyenoord was de spits best succesvol met 15 goals en 2 assists in 34 wedstrijden.

Lees ook