'En ik zie hoeveel moeite wij moeten doen om wedstrijden te kunnen winnen'

'En ik zie hoeveel moeite wij moeten doen om wedstrijden te kunnen winnen'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Morgen speelt Feyenoord de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ. Feyenoord moet proberen om de tweede plek steviger in handen te krijgen, na het gelijkspel vorige week tegen FC Twente. Feyenoord doet dat met een selectie zonder winterse inkomende transfers maar zag wel Javairo Dilrosun richting de uitgang vertrekken. Journalist Mikos Gouka schreef erover voor de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad.

Slot gaat tijdens de persconferentie van gister in op de tweede plek. Veel journalisten en andere mensen die zich uitlaten in de media, roepen dat Feyenoord wel tweede zal worden. Slot ziet dat als compliment, wanneer ‘men’ vindt dat Feyenoord zo goed speelt dat plek twee een zekerheid zou moeten zijn. Toch is het niet zo makkelijk volgens de trainer: ‘We spelen wel dertien wedstrijden in 42 dagen. En we doen het al weken met een wat smallere selectie. En ik zie hoeveel moeite wij moeten doen om wedstrijden te kunnen winnen.’ De wedstrijd van morgen zal dus zeer belangrijk zijn.

Winterse versterkingen

Daarom had Slot er toch graag wat versterkingen bij willen hebben, maar Slot spreekt zelf over ‘een speld in een hooiberg’. De trainer heeft al vaker laten horen dat zij een speler willen die hen direct aan de bovenkant versterkt én financieel haalbaar is. Dat eerst is te vinden, maar de combinatie bijna niet. Tijdens de persconferentie van gister laat de oefenmeester toch wat namen vallen. Cryscencio Summerville bijvoorbeeld, daar was Slot erg van gecharmeerd. Maar deze speler was financieel niet haalbaar. De naam die veel viel in de media was Luciano Rodríguez, maar deze speler had er nooit direct gestaan. En Couhaib Driouech dan? Slot is onder de indruk van de speler, maar twijfelt of hij direct de ploeg versterkt aan de bovenkant. Aannemelijker was geweest dat de aanvaller van Excelsior de (bank)plek van Dilrosun had kunnen overnemen.

Feyenoord versterkte zich dus niet. De ploegen om de Rotterdammers heen, deden dat wel. Myron Boadu ging naar FC Twente, AZ haalde spelers en in Amsterdam kwam de veelbesproken Jordan Henderson erbij. Het lijkt alsof Feyenoord in de zomer wil toeslaan, zeker met plek twee in het achterhoofd. De tweede plek, met directe plaatsing voor de Champions League, zou Feyenoord financieel een stuk sterker maken in de basis. Tel daar misschien nog wat grote uitgaande transfers bij op en Feyenoord kan gaan kijken naar zo’n directe versterking aan de bovenkant.

De wedstrijd van morgen

Maar eerst wacht morgen AZ. Wint Feyenoord morgen dan zal het rustig blijven in Rotterdam, maar worden er punten gemorst dan zal iedereen wijzen naar deze transferperiode. Slot benadrukte overigens nog in de persconferentie dat er zeer hard gewerkt is om spelers binnen te halen, maar het alleen niet gelukt is. Die winstpartij morgen is niet makkelijk, AZ uit is een zware wedstrijd en de selectie is niet compleet. Alireza en Ayase Ueda spelen vandaag in de Asia Cup tegen elkaar, dus zijn nog steeds niet inzetbaar voor Feyenoord. Talent Gjivai Zechiël kan maanden niet ingezet worden vanwege een forse blessure, opgelopen bij Onder 21. En middenvelder Thomas van den Belt is geblesseerd uitgevallen tijdens de match tegen FC Twente. Lichtpuntje is dat Calvin Stengs weer inzetbaar is, maar hoe lang is nog maar de vraag. De wedstrijd van morgen zal dus door veel mensen met spanning bekeken worden.

Lees ook