Slot laat zich uit over de fitheid van zijn selectie

Slot laat zich uit over de fitheid van zijn selectie

7 reacties 7
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Trainer Arne Slot stond de pers te woord vrijdagmiddag. Deze persconferentie werd uitgezonden op Feyenoord One. Slot kreeg vragen over de fitheid van zijn selectie en welke voorhoede de oefenmeester zondag tegen AZ op gaat stellen.

Slot krijgt de vraag of Calvin Stengs inzetbaar is: ‘Ja, hij traint weer volledig mee.’ Maar vanwege het volle programma wordt er wel voorzichtig met de aanvaller/ middenvelder omgegaan. Verder zijn de spelers uit de Africa Cup teruggekomen waardoor Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh ook weer zouden kunnen spelen.
Alleen Gjivai Zechiël is langdurig geblesseerd. De talentvolle middenvelder raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd van Feyenoord O21.

Update

Slot vergat te vermelden dat middenvelder Thomas van den Belt ook nog geblesseerd is. Van den Belt viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen FC Twente. Journalist Dennis van Eersel van Rijnmond meldt op X, voorheen Twitter, dat de middenvelder zal ontbreken bij de selectie.

Martijn Krabbendam vraagt tijdens het persmoment of spits Santiago Giménez niet te hard traint. Slot pareert: ‘Een speler die bewezen heeft om goals te maken, gaat dat wel weer voor elkaar krijgen.’ Slot gaat verder met een kritische noot: ‘Wij vinden dat Santi nog wel harder kan werken.’

Geen Luka Ivanušec

Er wordt aan de trainer van Feyenoord gevraagd waarom Luka Ivanušec niet speelt: ‘Ik was net zes minuten te laat (op de persconferentie, red.) omdat ik hem dat hem uitgelegd. En als ik dat jullie ga uitleggen, denk ik niet dat ik de speler daarmee help.’ Slot kiest er dus voor om zijn gesprek met de buitenspeler binnenskamers te houden maar wil er nog wel iets over kwijt: ‘Ik heb hem aangetoond wat beter moet. Maar het mooie en hem is dat hij keihard aan de slag is om te verbeteren wat beter moet.’ Slot vertelt nog dat de linksbuiten ziet dat er bij Feyenoord aan de bal én zonder de bal veel arbeid geleverd moet worden.

Lees ook