Gimenez op de weegschaal: 'Of hij wel of niet blijft'

Gimenez op de weegschaal: 'Of hij wel of niet blijft'

52 reacties 52
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zag geen spelers komen deze winterse transferperiode, maar ook Santiago Gimenez blijft in Rotterdam. De spits die vorig jaar 37 doelpunten maakte in alle competities kwam desondanks weinig voor in het geruchtencircuit. Of zijn haperende productie van 2024 daar mee te maken heeft valt te bezien. 

Ook Roy Makaay denkt dat Feyenoord zich geen zorgen hoeft te maken over de moeizame start van 2024 voor Gimenez en wijst voor al naar de buitenspelers. Feyenoord is volgens hem veel te afhankelijk van Gimenez. "Gimenez heeft het even niet, maar blijft een goede spits", aldus Makaay op Rijnmond.nl. Hij wijst mede naar PSV waar meer spelers een doelpunt kunnen maken, waardoor de spits meer ontzien wordt.

Ook Peter Houtman denkt dat het wel goed komt met Gimenez. De stadionspeaker van Feyenoord en de oud-spits van de Rotterdammers weet als geen anders hoe het is om met de druk om te gaan in Rotterdam. Hij weet ook dat het publiek hem wel blijft steunen onder bepaalde voorwaarden. "Wat je moet doen, zeker in Rotterdam, is gewoon keihard blijven werken en blijven geloven in jezelf."

Volgens Makaay komt er ook de druk van buitenaf bij kijken. Gimenez wordt een grote toekomst toegedicht in Nederland, maar ook zeker in Mexico. Als hij dan vorig jaar begint te scoren duikt de pers er op en worden grootheden uit het Mexicaanse voetbal geïnterviewd, met de vraag: " Of hij wel of niet blijft." Het is een moment waar hij wel door heen komt. "Het is niet raar als een spits een keer een paar wedstrijden geen doelpunt maakt."

Lees ook