Slot: 'We missen een andere manier om tot scoren te komen'

Slot: 'We missen een andere manier om tot scoren te komen'

38 reacties 38
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Trainer Arne Slot zag zijn ploeg gelijkspelen tegen FC Twente. Na 90 minuten spelen stond ‘de brilstand’ nog op het bord. Er werd niet gescoord in De Kuip, ondanks de vele mogelijkheden van Feyenoord, met de gemiste penalty van Santiago Giménez als meest opvallende kans. Waar de trainer van FC Twente één punt koesterde, geeft trainer Arne Slot geeft bij ESPN na de wedstrijd zijn eigen visie op de wedstrijd.

‘Teleurgesteld’, is het gevoel dat Slot heeft. ‘Je weet dat je een mooie stap kan zetten, maar de jongens hebben er alles aan gedaan. Ze hebben de wedstrijd gespeeld die ze moeten spelen.’ Vandaag was niet afdoende om drie punten te pakken: ‘Het was niet voldoende om te winnen.’ Slot deelt ook nog complimenten uit aan de keeper van de tegenstander: ‘Dat is niet je favoriete keeper, als je trainer bent van de tegenstander.’

Gevoel na de wedstrijd

‘Als je zoveel de bal hebt, als wij hebben de tweede helft, dan hoop je op nog meer kansen. Alleen tegen een zeer goed georganiseerde ploeg die zo laag verdedigt, is het niet zo eenvoudig om kansen te krijgen en dat is ons weer gelukt.’ Slot wordt gevraagd naar of Feyenoord iets miste vandaag: ‘Niet alleen vandaag. Als we tegen een tegenstander spelen die zo laag verdedigt, missen we een andere manier om te scoren te komen dan via een vloeiende aanval.’ Slot baalt dat ze zo weinig weggeven, veel corners krijgen en niet tot scoren komen.

Spits Giménez

Uiteraard wordt Giménez besproken en hoe het publiek hem positief steunde: ‘Ik heb niet meegezongen. Maar ze laten je niet zo snel vallen. Dat is mooi van het publiek en ook wat hij verdient heeft.’ De trainer wordt gevraagd of hij in ‘vorm’ gelooft: ‘Het valt niet te ontkennen dat hij nu meer moeite heeft met scoren dan de eerste seizoenshelft. Maar in de eerste helft werd ook niet elke kans een goal.’ Slot gaat zeer ontevreden naar huis, laat hij nog aan Hans Kraay weten.

Lees ook