DE TEGENSTANDER | Arnhemse achtbaan op koers voor degradatie

DE TEGENSTANDER | Arnhemse achtbaan op koers voor degradatie

2 reacties 2
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Aankomend weekend staat Feyenoord voor een uitdaging in Arnhem, waar het tegen Vitesse speelt, een team dat momenteel worstelt met vorm en dicht bij degradatie staat. Na een teleurstellend gelijkspel tegen NEC, waarin Feyenoord ondanks een sterke start uiteindelijk twee eenvoudige doelpunten weggaf, is de ploeg van Arne Slot gebrand op een beter resultaat. De leiding van de wedstrijd is in handen van Gözübüyük als scheidsrechter en Van der Laan als VAR. 

Historie
De geschiedenis van Feyenoord tegen Vitesse kenmerkt zich door onvoorspelbare uitslagen. Arne Slot heeft in zijn tijd bij Feyenoord twee van de vier ontmoetingen met Vitesse verloren, maar de huidige vorm van Vitesse geeft een ander beeld. De club staat momenteel onderaan de ranglijst en vecht tegen degradatie. In de 86 wedstrijden tegen Vitesse wist Feyenoord 42 keer te winnen. Van de 41 uitwedstrijden zijn dat er slechts 14. De uitwedstrijd in Arnhem eindigde 16 keer in gelijkspel en elf maal vertrokken de Rotterdammers zonder punten.

Actueel
Vitesse's huidige situatie, met een zeventiende plaats in de Eredivisie en de recente wijzigingen in het management, maakt de wedstrijd tegen Feyenoord des te crucialer. Sturing benadrukt het belang van fysieke fitheid en mentaliteit in de strijd tegen degradatie. Zijn team is "getergd" en vastberaden om een sterke prestatie neer te zetten tegen Feyenoord, dat ook gebrand is op herstel na een teleurstellend gelijkspel tegen NEC. Edward Sturing, de coach van Vitesse, staat voor een belangrijke beslissing omtrent de inzet van Davy Pröpper tegen Feyenoord. Na een indrukwekkende comeback van een blessure in de bekerwedstrijd tegen AFC, waarin hij het winnende doelpunt scoorde, is zijn deelname aan de komende wedstrijd nog onzeker, daarnaast is Kacper Kozlowski geschorst en Carlens Arcus nog niet wedstrijdfit, wat de opties enigszins beperkt.

Analyse tegenstander
De mogelijke terugkeer van Pröpper in de basis tegen Feyenoord hangt af van de medische staf, die zijn belastbaarheid nauwlettend in de gaten houdt. Vitesse bevindt zich momenteel in een zorgelijke situatie, vastgepind op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De beperkingen opgelegd door de KNVB rondom overname en het vertrek van coach Philip Cocu hebben de club uit Arnhem geen goed gedaan. Met Edward Sturing nu aan het roer, probeert Vitesse zich te herpakken. Het middenveld van Feyenoord, met spelers als Mats Wieffer en Quinten Timber, wordt door Sturing als een belangrijke uitdaging gezien. Vitesse kampt met problemen in scorend vermogen en defensieve stabiliteit, hoewel er recente verbeteringen zichtbaar zijn. De lichtpuntjes dit seizoen zijn Marco van Ginkel en de recente terugkeer van Davy Pröpper. Ook Melvin Manhoef probeert zicht aan de malaise te onttrekken, maar heeft nog niet de vorm van vorig seizoen te pakken. Voor Ramon Hendriks, volgens de statistieken één van de betere verdedigers bij Vitesse, is het een confrontatie met zijn eigenlijke werkgever, Feyenoord.

Vermoedelijke opstelling
Room; Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks, Pinto; Meulensteen, Pröpper, Domgjoni; Manhoef, Van Ginkel, Boutrah.

Lees ook