Interlandperiode | Minteh en Gambia verliezen opnieuw en vrezen vroege uitschakeling

14 reacties 14

Ondanks dat de Eredivisie weer van start is gegaan mist Feyenoord vier spelers die interlandverplichtingen hebben. Momenteel wordt er gestreden om de Afrika Cup en de AFC Asian Cup. Hierdoor missen de Rotterdammers Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh.

Vandaag komt het Japan van Ueda, het Iran van Jahanbakhsh en het Gambia van Minteh in actie. FR-Fans.nl zal de uitslagen publiceren.

12:30 | Irak - Japan | 2-1

Ayase Ueda heeft geen basisplaats gekregen voor de wedstrijd van vandaag tegen Irak. De aanvaller was nog trefzeker in de wedstrijd tegen Vietnam, maar moest het ook tegen Irak weer doen met een invalbeurt. Uiteindelijk verloor Japan met 2-1 van Irak.

Ueda viel in de 61 minuut in als vervanger van Takuma Asano. Op dat moment stond Irak al met 2-0 voor door twee doelpunten van Ayman Hussein. Wataru Endo scoorde voor Japan in de blessuretijd nog de 2-1.

18:30 | Hong Kong - Iran 0-1

Iran won de eerste groepswedstrijd door met 4-1 te sterk te zijn voor Palestina. Jahanbakhsh speelde de hele wedstrijd.

De Feyenoorder kwam vrijdagavond 81 minuten in actie tegen Hong Kong. Een doelpunt van Mehdi Ghayedi was genoeg voor de 0-1 overwinning. Daarmee is het land van Jahanbakhsh geplaatst voor de volgende ronde van de Azië Cup.

21:00 | Guinee - Gambia 1-0

Het Gambia van Yankuba Minteh nam het vandaag op tegen Guinee. Minteh begon in de eerste wedstrijd tegen Senegal in de basis. Uiteindelijk werd er met 3-0 verloren.

Tegen Guinee begon Minteh op de bank, maar na een uur mocht hij invallen van bondscoach Tom Saintfiet. Het werd 1-0 voor Guinee en dat betekent dat Gambia met nog één resterende wedstrijd op nul punten staat. Guinee en Senegal kunnen niet ingehaald worden, maar doordat de vier beste nummers drie doorgaan naar de volgende ronde, maakt Gambia nog kans. Daarvoor zal het Kameroen moeten verslaan en is het nog afhankelijk van resultaten op de andere velden.