'Dat vind ik echt een groot verschil met vorig seizoen'

4 reacties 4

Zondag begon Feyenoord aan het tweede deel van de competitie. Feyenoord wist uiteindelijk niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel in de eigen Kuip tegen NEC Nijmegen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op het gelijke spel tegen de ploeg uit Nijmegen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. 'Je zag een ploeg die makkelijk de bal kon rondspelen en die in de eerste helft geen kind had aan NEC Nijmegen', zegt Mark. 'Je komt op een 2-0 voorsprong en je kunt die voorsprong nog verder uitbouwen.' Quinten Timber kreeg een enorme kans op de 3-0, maar hij schoot over. 'Dat was achteraf een belangrijk moment in de wedstrijd. Ik vond dat Timber, die overigens verder weer goed speelde, dit echt beter kon doen. Hij ramt die bal gewoon zonder te kijken hard over, terwijl hij helemaal vrij stond om die bal met beleid binnen te schieten. Maak je daar dat doelpunt, dan denk ik dat je had gewonnen.'

Vlak voor rust scoorde NEC Nijmegen uit niets. 'Dat doelpunt kwam echt uit de lucht vallen. We hebben dat dit seizoen al vaker gezien dat Feyenoord kansen mist, en dat de tegenstander vervolgens de eerste de beste kans wel benut. Dat roept Feyenoord dus wel ergens over zichzelf af', zegt Mark. In de tweede helft wordt het zelfs 2-2. 'Totaal onnodig. Ook Bijlow zag er bij de 2-2 niet goed uit. Hij had die bal moeten hebben.'

Verschil met vorig seizoen

Het valt Mark op dat in de tweede helft de sprankeling helemaal weg was. 'Dat vind ik echt een groot verschil met vorig seizoen. Ik vind Feyenoord met vlagen heel erg vlak spelen. Alsof ze met de handrem erop voetballen. Er zijn een aantal spelers die er met momenten bijlopen alsof ze al het hoogst haalbare hebben gehaald, alsof het allemaal wel goed komt. Vorig seizoen kwam het dan vaak ook goed, maar dit seizoen valt het dan net de verkeerde kant op, en dat is het verschil met PSV. Die hebben nu het vertrouwen dat, ook al gaat het even moeilijk, het doelpunt toch wel valt.'

Door de twee verliespunten moet Feyenoord nu zorgen dat het de tweede plek behoudt. FC Twente staat op twee punten achterstand. 'Ik denk dat het nog wel eens lastig kan worden. Feyenoord verdient tot op heden gewoon die tweede plek, maar het vertrouwen waar we vorig jaar mee speelden, zie je nu niet terug, waardoor je zo nog maar eens vaker tegen onnodige verliespunten aan kunt gaan lopen.'