De kranten | Tweede plek in gevaar

De kranten | Tweede plek in gevaar

20 reacties 20
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor gister op pijnlijke wijze punten. In de eigen Kuip bleef het tegen NEC steken op 2-2. Feyenoord domineerde de eerste helft, kwam met 2-0 voor en kreeg in de blessure tijd van die eerste helft een onhandige goal tegen. In de tweede helft was het spel van de thuisploeg minder goed en tot overmaat van ramp vloog een halve kans van NEC er ook nog in. Door dit gelijke spel zien de Rotterdammers FC Twente naderen. Ook de kranten zien dat de start na de winterstop moeizaam was.

Het Algemeen Dagblad kopt met ‘Feyenoord zet plek twee op de tocht’. Waar supporters misschien wel dachten dat de tweede plek al bijna veilig was, wordt de strijd nu toch zeer spannend. Mikos Gouka zag De Kuip leegstromen en de mensen ontgoocheld naar huis terugkeren. Gouka zag het terugkerende probleem waarbij Feyenoord niet doordrukt en tegenstanders wel meteen scoren bij elke kans die zij krijgen: ‘De Rotterdammers wervelden in de eerste helft, maar op slag van rust stak een bekend euvel weer de kop op.’ Extra pijnlijk is dat de 2-1 door een dood spelmoment valt, iets waar op trainingskamp in Marbella veel op getraind is. Daarnaast zag Gouka dat de wissels die gebracht konden worden, geen Ayase Ueda i.v.m. Asia Cup, ook niet konden brengen wat nodig is.

Marcel van der Kraan gaat in De Telegraaf ook in op de wisselmogelijkheden. Moet er dan toch nog een speler bij? Slot liet bij ESPN in een interview weten dat de directie op de hoogte is wat hij wil, maar dat het niet sterk is om er na een (onterecht) verloren wedstrijd over te beginnen op nationale tv. Van der Kraan vraagt zich af wat voor soort spelers Feyenoord nu gaan helpen en of de Rotterdammers het budget hebben om een speler te kopen die er ‘meteen staat’. Het is inmiddels bekend dat Feyenoord de salariseisen van zo’n directe versterking vaak niet kan betalen, terwijl talentvolle spelers die tijd nodig hebben om te wennen er genoeg lijken te zijn. De journalist zag wel Javairo Dilrosun wéér een hoofdrol opeisen, nadat de vleugelaanvaller de eerste seizoenshelft gevochten heeft voor zijn plek. Santiago Gimenez deed ook wat hij moest doen en scoorde opnieuw, maar daarna veranderde alles en baalde Feyenoord dat alle andere kansen om zeep waren geholpen.

Lees ook