'We moeten niet praten over spelers die we erbij zouden moeten hebben, we moeten praten over dat we niet in staat zijn om thuis van NEC te winnen'

39 reacties 39
Bron: ESPN

Trainer Arne Slot kijkt bij ESPN terug op de wedstrijd tegen N.E.C. Feyenoord speelde met 2-2 gelijk in een wedstrijd waarin de Rotterdammers de bovenliggende partij waren in beide helften. Toch verspeelt Feyenoord dure punten in eigen huis. Slot geeft zijn visie op de wedstrijd.

‘Het kon een paar punten beter’, zegt Slot op de vraag hoe het met hem is. ‘Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en ze hebben een goal.’ Slot is geïrriteerd: ‘Als je naar de statistieken kijkt, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat zij twee keer scoren.’ De trainer is wel blij met de eerste helft: ‘Als je naar de eerste 45 minuten kijkt, dan ben ik daar supertevreden over. Alleen dan krijg je in de extra tijd.. dan gaat ie er via via in.’ Slot is kritisch bij de 2-1: ‘Als je naar deze goal kijkt, denk ik dat N.E.C. het goed doet.’ Maar het vervolg op die standaardsituatie is niet goed: ‘Er is een speler die verder naar voren is dan die van ons. En dan ben je te laat voor de tweede bal.’ Slot vindt de ruststand geen recht deed aan het veldspel.

‘Dan speel je een hele moeizame wedstrijd’, zegt de oefenmeester over de 2-2 die bijna uit het niets viel. ‘De tweede helft was gewoon heel moeilijk en dan probeer je nog van alles, maar je kan geen spits inbrengen.’ Slot wordt opnieuw naar Ivanusec gevraagd en of die nog recht heeft op een plek: ‘Twee of drie wedstrijden geleden stond hij nog in de basis. We proberen hem die kansen te geven, omdat we weten dat spelers minuten nodig hebben om beter te worden.’ Slot koos voor Sauer: ‘Het zegt niks over de hiërarchie, maar wel iets over wat wij dachten nodig te hebben.’

Het bruggetje naar transfers is zo gemaakt: ‘Het is lastig aan te geven. Het is duidelijk wat ik wil, maar omdat nu op tv te zeggen na een gelijkspel, dat vind ik lastig.’ Slot benadrukt dat hij nu spelers mist en dat er opnieuw, net als in het begin van de competitie, onterecht punten worden verloren. Hans Kraay junior vraagt of Dennis te Kloese en Slot nog op één lijn zitten: ‘Dat zou je aan hem moeten vragen, Hans.’ Slot gaat verder: ‘We moeten niet praten over spelers die we erbij zouden moeten hebben, we moeten praten over dat we niet in staat zijn om thuis van N. E.C. te winnen.’