'Feyenoord hoopt op komst van Borys, maar ook Ajax en PSV geïnteresseerd'

'Feyenoord hoopt op komst van Borys, maar ook Ajax en PSV geïnteresseerd'

16 reacties 16
Bron: TVP Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord zou interesse hebben in Karol Borys, zo meldt TVP Sport woensdag. De 17-jarige speler wordt gezien als een van de grootste talenten van Polen. Naast Feyenoord zouden uit de Eredivisie ook Ajax en PSV interesse hebben in Borys.

Borys staat momenteel onder contract bij het Poolse Śląsk Wrocław. Het contract daar loopt nog tot medio 2026. De aanvallende middenvelder heeft volgens Transfermarkt.nl een actuele marktwaarde van één miljoen euro.

Als aanvoerder van Polen Onder 17 stond het jonge talent in de halve finales van het EK, waardoor het ook mag gaan uitkomen op het WK. Naast Feyenoord, Ajax en PSV is er nog meer interesse. Zo was Borys in 2022 al eens op stage bij Manchester United. Verder zouden onder meer ook Chelsea FC en Manchester City FC de verrichtingen van het Poolse talent volgen. Vorige week zou Hull City AFC een bod hebben gedaan van enkele tonnen, maar dat vindt Śląsk Wrocław, de huidige club van Borys, te weinig. Er zou momenteel nog geen enkel bod zijn ontvangen dat naar tevredenheid is van de Poolse club.

Mocht Borys de overstap gaan maken dan zal het waarschijnlijk eerst gaan uitkomen in de Feyenoord Academy. De Rotterdammers lijken zich de komende periode op dat vlak met meerdere spelers te versterken. Zo lijkt Isak Alemayehu Mulugeta te maken, maar ook Luc Netten. Zij lijken allereerst gehaald te worden voor Feyenoord Onder 21.

Lees ook