Timber: 'Na Atletico-thuis was het: 'hoe zijn we niet door?'

Timber: 'Na Atletico-thuis was het: 'hoe zijn we niet door?'

3 reacties 3
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord begint zondag de tweede seizoenshelft in de Eredivisie thuis tegen N.E.C. Nijmegen. In een dubbelinterview met Quinten Timber en Calvin Stengs blikken beide spelers in gesprek met Feyenoord Media op YouTube terug op de eerste seizoenshelft.

Stengs kijkt met 'mixed feelings' terug. "We hebben hele goede wedstrijden gespeeld, goede dingen laten zien. Maar je gaat ook niet door in de Champions League en je staat veel punten achter, dat is minder.

Voor Timber voelt het alsof het heel lang geduurd heeft. "Het voelt al wel heel lang omdat je zoveel wedstrijden hebt gespeeld. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Ajax die we wonnen, dat voelt als een jaar geleden maar is pas twee of drie maanden."

Als het over leermomenten gaat, denkt Timber vooral aan de Champions League. "Vooral voor mezelf maar ook als team. Atletico-uit speel je goed en win je niet. Lazio thuis doe je het goed en uit ook maar dan moet je winnen. Tegen Celtic speelde je ook goed maar win je ook niet. Dat zijn kleine dingen op Champions League-niveau die beter moeten. Tegen AS Roma zal het beter moeten."

Stengs spreekt wel met lof over de Champions League. "Dat je eruitgaat is vervelend. Maar je meten op het hoogste niveau geeft voldoening, daar droom je van om te spelen, om je te meten met de top. Als je het gevoel hebt dat het goed gaat, mee kan en beter bent dan is dat een mooi gevoel."

"Tijdens de eerste wedstrijd dacht ik 'wauw, we staan er. Bij de tweede wedstrijd was het 'oké, nu gaan we het laten zien. Na Atletico-thuis was het: 'hoe zijn we niet door? Het is zonde dat je eruitgaat", sluit Timber af.

Lees ook