Timber: 'Dat hij dat zei, gaf me wel een boost'

Timber: 'Dat hij dat zei, gaf me wel een boost'

Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Quinten Timber kende een lastige start bij Feyenoord, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Arne Slot. De middenvelder maakte in de zomer van 2022 de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord en is nu vaak een van de uitblinkers.

Timber is blij met de ontwikkeling die hij doormaakt. Vorig seizoen had de middenvelder last van wat blessures. 'Ik zit nu anderhalf jaar bij Feyenoord en je voelt dat je beter wordt', aldus Timber in een groot interview met De Telegraaf. Hij is blij met Slot, die echt bezig is om spelers beter te maken.

Afgelopen seizoen werd Feyenoord kampioen van Nederland, maar dit seizoen lijkt de titel ver weg te zijn door de achterstand van tien punten op koploper PSV. Timber weet dat de uitdaging in de tweede seizoenshelft groot is om PSV nog te verslaan, al heeft hij er vertrouwen in dat de lessen die zijn opgedaan in de Champions League er voor kunnen zorgen dat het een mooie tweede seizoenshelft wordt.

Timber lijkt door zijn goede spel ook wel eens uitgenodigd te gaan worden voor het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman gaf al aan dat de Feyenoorder er dicht bij zit. 'Dat hij dat zei, gaf me wel een boost. Ik moet me blijven ontwikkelen en nog beter worden. Uiteindelijk moet ik ervoor zorgen dat de bondscoach niet om me heen kan.' Broer Jurriën Timber is al international, maar is momenteel geblesseerd. Voor Quinten is het van kleins af aan al een droom om samen in Oranje te spelen. 'Dat is een mooi doel.'

Lees ook
'Het is duidelijk dat hij erg goed bezig is'
Nieuws

'Het is duidelijk dat hij erg goed bezig is'

Lees meer over
Lees ook