Slot: 'Wij zijn soms te netjes in onze aanlopen waardoor we niet die fysieke duels aangaan'

Slot: 'Wij zijn soms te netjes in onze aanlopen waardoor we niet die fysieke duels aangaan'

28 reacties 28
Bron: Rijnmond.nl
Foto: VK Sportphoto

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in Marbella erop. Een week lang mochten de spelers zich in de warme zon zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Feyenoord besloot het trainingskamp met een oefenwedstrijd tegen Bundesliga-team FSV Mainz 05 waarin met 1-2 werd verloren. Arne Slot blikt met Rijnmond hierop terug.

Slot vond de oefenwedstrijd een waardig duel. “Ze speelden zeer goed en agressief. Wij waren daarentegen aan de bal ook prima, maar de laatste paar procent die zij wel hadden ontbrak bij ons”, aldus de oefenmeester van Feyenoord. “Na een week trainen is dat geen ramp en misschien wel lekker om te zien dat een tegenstander dat naar de wedstrijd toebrengt, omdat we nu weten waar we de komende week nog aan moeten werken.” Ondanks dat Slot goede dingen zag bij zijn team, werd het verschil bepaald in de intensiteit waarin de Duitse ploeg speelde ten opzichte van Feyenoord.

Slot vergelijkt dit duel met de oefenwedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim, waar Feyenoord in de zomer tegen speelde. Hij vindt dat zijn ploeg vaak te netjes speelt. “Duitse ploegen staan bekend om hoge intensiteit en felle duels. Bij hen is het of een overtreding of ze hebben de bal. Daar zit niks tussen.”, legt Slot uit. “Wij zijn soms te netjes in onze aanlopen waardoor we niet die fysieke duels aangaan. Daarentegen heb ik vandaag wel mooie en goede aanvallen gezien.”

Ondanks de nederlaag houdt Slot een goed gevoel over aan het trainingskamp doordat de spelers fit zijn gebleven en goed hebben kunnen werken. “Ik heb vandaag ook goede dingen gezien, maar dan voornamelijk ons spel aan de bal”, aldus Slot. “Toch hebben we vandaag te weinig kansen gecreëerd met het balbezit wat we hadden en dat FSV Mainz 05 ons liet zien dat er bij ons een stukje scherpte bij kan en moet om de tweede seizoenshelft in te gaan.”

Lees ook