Vleugels blijven probleem: 'Paixão lijkt een beetje buiten de basis te vallen'

Vleugels blijven probleem: 'Paixão lijkt een beetje buiten de basis te vallen'

8 reacties 8
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is in Marbella bezig met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Martijn Krabbendam is namens Voetbal International aanwezig en laat zijn licht schijnen over het trainingskamp. Welke spelers laten zich zien, welke spelers vallen buiten de boot en wat is het niveau. 

Krabbendam is onder de indruk van het niveau van Feyenoord. "Het niveau van Feyenoord ligt heel hoog in Marbella", aldus Krabbendam. De Rotterdammers trainen in Marbella en hebben met Arne Slot een blessure geval. De oefenmeester scheurde een kuitspier bij een potje voetvolley. "Slot kan gewoon training geven met een brace. Beter dat Slot geblesseerd raakt dan Gimenez", zegt Krabbendam.

Feyenoord werkt zonder Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh aan het inslijpen van een nog beter uitgevoerde speelstijl onder Slot. Vier jeugdspelers mochten mee om de plekken op te vullen. Zij vallen niet bijzonder op. "De jonkies zijn meegegaan omdat Feyenoord wat spelers mist door de Asian cup en de Afrika cup. Dat moet natuurlijk worden aangevuld. Het is nou niet zo dat ik denk dat deze jonge spelers kans maken om basisspeler te worden." 

Het lijkt erop dat spelers snel weer op niveau zitten. "Wieffer hebben we al genoemd, Hartman maakt een goede indruk, Gimenez is aan het scoren geslagen, dus de vorm lijkt snel terug te keren. Het is wel zo dat ze op de flanken een probleem hebben. Jahanbakhsh is er niet bij en wat je duidelijk ziet is dat Dilrosun gestegen is in de pikorde. Aan de andere kant zie je Ivanušec die in het begin moeite had, nu een stuk beter uit de verf komt." 

De vleugels lijkt nog wel steeds de enige positie waar er keuzes gemaakt moeten worden door Slot. "Als ik nu kijk speelt Ivanušec op links en Dilrosun op rechts. Zo wordt heel vaak getraind. Paixão lijkt een beetje buiten de basis te vallen. Hij wisselt tijdens de partijen heel veel, dus je kunt er niet alles van zeggen." 

Lees ook