Vink lovend: 'Als je kampioen wordt en je staat nu tweede'

Vink lovend: 'Als je kampioen wordt en je staat nu tweede'

21 reacties 21
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

ESPN analist Marciano Vink heeft terug geblikt op het jaar 2023. In dat jaar werd Feyenoord kampioen van Nederland en liet het met vlagen goed voetbal zien. Momenteel staan de Rotterdammers op de tweede plek.

Vink vindt als je kijkt naar het geheel dat Arne Slot de man van het jaar is. 'Dat denk ik uiteindelijk wel', zegt Vink in Terugblikken met Vedetten van ESPN, waarvan het interview is geplaatst op de website van ESPN. 'Als je kampioen wordt en je staat nu tweede. Als je kijkt waar Feyenoord vandaan kwam, een jaar of drie geleden. En hoe ze via de Conference League, Europa League en Champions League en hoe ze gevoetbald hebben in die periode denk ik dat over 2023 gezien, het hele jaar, Arne Slot wel de man, de coach van het jaar is.'

Slot kwam in de zomer van 2021 over van AZ en drukte vanaf dat moment meteen zijn stempel. Het eerste jaar presteerde hij goed in de Conference League waar zelfs de finale werd gehaald. Ook het seizoen daarop werd er goed gepresteerd en kwamen de Rotterdammers ver in de Europa League. In mei werd Feyenoord kampioen van Nederland, waardoor het mee mocht doen in de groepsfase van de Champions League.

Lees meer over
Lees ook