'Hij is eigenlijk vanaf de winter echt doorgebroken en basisspeler geworden'

'Hij is eigenlijk vanaf de winter echt doorgebroken en basisspeler geworden'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Voor Feyenoord was 2023 een goed jaar waarin het kampioen werd van Nederland. Naast dat het een prijs wist te pakken maakten ook veel spelers een ontwikkeling door. Een van die spelers is Santiago Gimenez. De aanvaller liet in 2023 zien makkelijk het net te kunnen vinden.

Voor Kees Kwakman is Gimenez dan ook de speler van het jaar van de Eredivisie. 'Ik vind het altijd een beetje opportunistisch, de topscorer, want die is altijd de man in beeld en altijd diegene die het hoogste cijfer krijgt', begint Kwakman in Terugblikken met Vedetten op de website van ESPN, doelend op het feit dat wanneer je doelpunten maakt je ook vaak in de picture staat. Toch is hij volgens de analist de speler van 2023.

Waar Gimenez in het begin na zijn komst nog geen vaste basisplaats had, was dat in 2023 wel anders. 'Hij is eigenlijk vanaf de winter echt doorgebroken en basisspeler geworden. Daarvoor had hij nog aanpassingsproblemen. Vanaf de winter is hij onomstreden geweest en is hij gaan scoren. De ontwikkeling van Feyenoord is hij misschien wel het mooiste voorbeeld hoe dat nu tot uiting is gekomen met een van de leiders in de Coen Dillen index.'

Gimenez heeft dit seizoen inmiddels al twintig doelpunten gemaakt in 22 wedstrijden. In die wedstrijden gaf hij ook nog eens vijf assists, waar zijn marktwaarde door Transfermarkt.nl nu wordt geschat op vijftig miljoen euro.

Lees meer over
Lees ook