'Andere Nederlandse topclub meldde zich eerder voor Gimenez dan Feyenoord'

'Andere Nederlandse topclub meldde zich eerder voor Gimenez dan Feyenoord'

9 reacties 9
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord geniet inmiddels anderhalf jaar van Santiago Gimenez in de spits. De 22-jarige aanvaller is onomstreden bij de Rotterdammers, maar in het Algemeen Dagblad vertelt hij dat hij ook bij een andere Nederlandse topclub onder contract had kunnen staan. Ook gaat hij in op zijn overgang naar Rotterdam en de interesse van andere clubs.

Gimenez maakte naam bij Cruz Azul toen in eerste instantie PSV zich vanuit Nederland meldde voor de spits. De toenmalig technisch directeur van PSV John de Jong vloog naar Mexico, maar ondanks een gesprek kwam het niet tot een overgang. "Dat werd hem niet." 

De overgang van Cruz Azul naar Feyenoord leek aanvankelijk moeilijk te worden. Tot zijn vader en Santiago Cruz Azul met overredingskracht overtuigde dat dit de stap was die hij moest zetten. "Maar Santi en ik wisten, dit is hét moment, dit is de juiste club."

Zijn ster is rijzende. Niet alleen in Mexico en Nederland, maar ook in Europa zijn er steeds meer clubs die hem volgen. Ook afgelopen zomer was er al belangstelling voor de spits, al was een vertrek nooit aan de orde. "Maar als Dennis te Kloese zegt dat hij nooit heeft getwijfeld dat Santiago bij Feyenoord zou blijven, dan spreekt hij de waarheid. We hebben nooit serieus overwogen om alweer te vertrekken."

Lees meer over
Lees ook