Aboutaleb gaat in op mogelijke toegang van AS Roma supporters bij Europa League duel

Aboutaleb gaat in op mogelijke toegang van AS Roma supporters bij Europa League duel

33 reacties 33
Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt in de tussenronde voor de Europa League tegen AS Roma. Na eerdere problemen in Rome zijn er al een tijdje geen supporters welkom van de uitspelende clubs. Volgend jaar wordt de eerste wedstrijd in Rotterdam gespeeld en burgemeester Achmed Aboutaleb heeft bij de talkshow van Renze op RTL 4 zich uitgelaten over uitsupporters.

Er wordt een beeld getoond van een supporter van Feyenoord die vorig jaar ondanks het verbod van uitsupporters wel in Rome was en sprak over oude rommel. "Het toeval wil dat Feyenoord AS Roma weer geloot heeft", aldus Aboutaleb. "Nu is het eerste in Rotterdam en dan in Rome. Dus ik ben als het eerst aan zet komen de Romeinen wel of niet naar Rotterdam."

Renze vraagt of Aboutaleb nadenkt over het toelaten van uitsupporters. "Daar moet ik nog even opbroeden. Ik ben echt voornemens om met de Romeinen en met binnenlandse zaken te gaan praten. Deze vete moet echt een keer uit de lucht. Sportief is er geen rede om de uitsupporters over en weer nog langer vast te houden. De intentie is omdat nu beter te gaan doen."

Lees meer over
Lees ook