Slot: 'Dus is het een voorbeeld van een speler die nog verder moet groeien, maar absoluut kwaliteiten heeft'

Slot: 'Dus is het een voorbeeld van een speler die nog verder moet groeien, maar absoluut kwaliteiten heeft'

Bron: ESPN
Foto: VK Sportphoto

Arne Slot blikt in gesprek met ESPN voor aanvang van het TOTO KNVB Bekerduel met FC Utrecht vooruit op de wedstrijd van vanavond, ook verklaart hij het ontbreken van Luka Ivanušec. Er wordt om 21:00 afgetrapt in De Kuip.

'Ik vind het heel belangrijk dat mijn jongens wel blijven geloven in hetgeen wat ze doen', zegt Slot als het gaat om de negatieviteit die er de laatste tijd heerst rondom het puntenverlies en de achterstand op titelconcurrent PSV. De trainer benadrukt dat hij het belangrijk vindt dat het elftal beseft wat er waar is van dat wat er gezegd wordt over de Rotterdammers.

'Ik denk dat Luka de eerste twee wedstrijden tegen Utrecht en Heerenveen heel goed gespeeld heeft. Waren beiden wedstrijden die we met enorme cijfers wonnen, dan zie je dat er gedurende de wedstrijd er heel veel tijd en ruimte ontstaat. zijn wedstrijd tegen Celtic, ik denk dat die overeenkomstig is met de andere wedstrijden die we gespeeld hebben waarin het moeilijk was, dus is het een voorbeeld van een speler die nog verder moet groeien, maar absoluut kwaliteiten heeft', aldus Slot over de buitenspeler.

Op de vraag waarom hij niet speelt antwoordt de trainer: 'Ik denk dat je vanaf Celtic gezien hebt dat wij met mijn staf getracht hebben speeltijd een beetje te managen, dus toen speelden Luka Ivanušec en Igor Paixão allebei, werden allebei redelijk optijd gewisseld. Afgelopen zondag 90 minuten voor Luka, vandaag gaat Igor starten.'

Lees ook