TOTO KNVB BEKER | Feyenoord wint van FC Utrecht

5 reacties 5
Bron: FR-Fans.nl

Vanavond komen tien clubs in actie om een plek in de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi te bemachtigen. Ook Feyenoord komt vanavond in actie tegen FC Utrecht.

ADO Den Haag wist voor een verrassing te zorgen, het won thuis meer dan verdient van een zwak Sparta met 2-0. ADO kwam in de 5e minuut op voorsprong door een doelpunt van van Mieghem en ging met diezelfde voorsprong verdient de rust in. Na de rust was daar Joel Ideho die de eindstand bepaalde en daarmee ADO dik verdient naar de volgende ronde schoot.

AZ heeft op bezoek bij de amateurs van HHC Hardenberg met de hakken over de sloot gewonnen. AZ ging met een 0-1 voorsprong de rust in door een goal van Pavlidis. Na de rust was daar de gelijkmaker van HHC, gemaakt door Serginho Fatima die er met een rake kopbal de 1-1 maakte. De pas ingevallen Jens Odgaard maakte de 1-2 met een raak afstandschot. Diep in blessuretijd zorgde HHC toch voor de stunt, door een afstandschot van Joerie Church werd het in minuut 94 nog 2-2. In minuut 102 was daar dan toch weer de voorsprong voor AZ door een doelpunt van Ruben van Bommel dit was ook gelijk het slotakkoord.

NEC beleefde een gemakkelijke avond bij de amateurs van GVVV, de ploeg van Rogier Meijer ging de rust met een 0-5 voorsprong in en kwam nauwelijks in gevaar. In de tweede helft werd het nog 0-6 door een doelpunt van Koki Ogawa. De eretreffer was daar nog wel voor GVVV door een doelpunt van Byron Burgering wat de eindstand op 1-6 maakte.

AFC heeft zich ten koste van RKAV Volendam geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi, het won in Volendam door wederom een doelpunt van Wessel Been. Been was de vorige ronde ook al de matchwinner tegen PEC Zwolle.

Feyenoord heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1 gewonnen. Na een fantastische aanval was Calvin Stengs het eindstation bij de vroege 1-0 van Feyenoord. Diezelfde Stengs stuurde met een prachtige bal Paixao weg en die maakte feilloos af. Waar Feyenoord veel kansen kreeg en de wedstrijd domineerde was daar plots de 2-1 van Utrecht, Taylor Booth tikte binnen na een goede actie van El Karouani. In de tweede helft trof Ayase Ueda nog de kruising en Paixao schoot net voorlangs. Maar na een slotfase met ongevaarlijke kansen trok Feyenoord de overwinning toch over de streep.