'Hij heeft me laten houden van Feyenoord, want dat dóé ik'

'Hij heeft me laten houden van Feyenoord, want dat dóé ik'

15 reacties 15
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Santiago Gimenez een gouden aankoop gedaan voor de spitspositie. De Mexicaan begon bij Feyenoord als tweede spits achter Cyriel Dessers, maar is dit kalenderjaar de onbetwiste eerste spits onder coach Arne Slot en daar is hij blij mee. Hij houdt echt van de club en wil de supporters zo veel mogelijk geven. Gimenez gaat in gesprek met Voetbal International in op zijn jaar 2023.

Gimenez schrijft zijn daden op het veld niet toe aan zichzelf. De spits is gelovig en volgens hem krijgt hij zijn talent en doelpunten van God. "Hij heeft me laten houden van Feyenoord, want dat dóé ik", aldus Gimenez. Die vindt dat de supporters van Feyenoord een scorende spits verdienen. Het elftal zelf heeft vooral moeite gehad met het gemis van Orkun Kökçü zegt de aanvaller. Zowel op als naast het veld een grote aanjager en een winnaar. 

Gimenez is erg dankbaar voor zijn tijd bij Feyenoord en hoe de fans hem opvangen. "Ik ben pas anderhalf jaar in Nederland, maar de fans geven me het gevoel of ik hier uit de jeugd kom", zegt de spits die vooral geraakt wordt op de momenten dat het even niet loopt. "Dan hoor ik nog steeds: Santiiiiiii-agoooo. Het voelt bijna dat ik zo veel scoor omdat zíj zó veel vertrouwen in me hebben." 

 

Lees meer over
Lees ook