'Bij uitschakeling moeten we ons enthousiasme halen uit de strijd om plek 2'

'Bij uitschakeling moeten we ons enthousiasme halen uit de strijd om plek 2'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het vanavond op tegen FC Utrecht in de TOTO KNVB beker. De snelste weg naar een tastbare prijs voor de Rotterdammers. Waar Feyenoord voor de landstitel een wonder nodig lijkt te hebben, moet de tweede plaats die recht geeft op de Champions League haalbaar zijn. Toch lijkt de beker een katalisator te moeten worden om de energie in de ploeg te houden. 

Het Algemeen Dagblad weet namelijk dat het haalbaar zijn van een tastbare prijs zorgt voor meer energie en motivatie in een elftal. Zo gebeurde dat ook in het eerste seizoen van Arne Slot in de Conference League. Dit seizoen lijkt de beker daarvoor te moeten zorgen en daarom staat Feyenoord op scherp vanavond. "De kans dat wij de beker winnen is groter dan dat wij de competitie alsnog winnen", zegt ook Slot geciteerd door het AD. 

Het eerste jaar onder Slot waren de Conference League wedstrijden iets om naar uit te kijken, daarmee bleef de energie in de ploeg ook in de competitie. Daarnaast zal een bekeroverwinning ook zorgen voor een huldiging op de Coolsingel, iets waar Slot van kan genieten. "Dan heb je nog iets heel moois om naar uit te kijken. Bij uitschakeling moeten we ons enthousiasme halen uit de strijd om plek 2. Of de Europa League."

Lees ook