Slot: 'Dat is dus ook geen vergelijk met de wedstrijd die we destijds in Utrecht speelden met het huidige Utrecht'

Slot: 'Dat is dus ook geen vergelijk met de wedstrijd die we destijds in Utrecht speelden met het huidige Utrecht'

1 reactie 1
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Dinsdagmiddag blikte Arne Slot vooruit op de bekerwedstrijd van woensdagavond in De Kuip tegen FC Utrecht. Voor de Rotterdammers is het de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen.

Slot krijgt de vraag of de beker nu extra belangrijk is aangezien zijn ploeg in de Eredivisie tien punten achterstaat op koploper PSV. 'Ik denk als je tien punten los staat van de nummer twee dat je de beker ook nog heel belangrijk vindt', zegt Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Feyenoord. 'Volgens mij gaat het niet zo zeer over het feit of je voor, achter of onder staat. De beker is een prijs. We hebben vorig jaar een prijs gewonnen en dat vonden we prachtig, en je wil tijdens je carrière het liefst zoveel mogelijke winnen. Je wil graag als elftal beter gaan spelen, het individu wil zich graag ontwikkelen. En daarbij wil je heel graag prijzen winnen.'

Eerder dit seizoen speelde Feyenoord in de Eredivisie al tegen FC Utrecht. Toen waren de Rotterdammers met 1-5 te sterk, maar toen zat de ploeg uit Utrecht in een mindere periode. 'Dat is dus ook geen vergelijk met de wedstrijd die we destijds in Utrecht speelden met het huidige Utrecht.' Qua voorbereiding is er niet veel anders, zo weet Slot. 'Qua voorbereiding vraagt het niet zoveel anders want je analyseert de tegenstander en je geeft de jongens dingen mee hoe je verwacht dat hun spelen. In dat opzicht is er niet zo heel veel veranderd, de manier waarop ze druk zetten, hoe ze opbouwen. Maar ze hebben nu bijvoorbeeld centraal stonden toen Sagnan en Van der Hoorn, en daar staan nu Viergever en Flamingo.' Ook voorin lijken er wat verschuivingen te hebben plaatsgevonden.

Lees ook