OVERZICHT | Meer informatie over AS Roma, de tegenstander in de tussenronde van de Europa League

OVERZICHT | Meer informatie over AS Roma, de tegenstander in de tussenronde van de Europa League

21 reacties 21
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is maandagmiddag in Nyon gekoppeld aan AS Roma in de tussenronde van de Europa League. De Rotterdammers werden derde in de groepsfase van de Champions League, wat zorgde voor plaatsing voor deze tussenronde. AS Roma werd tweede in Groep G van de Europa League. In deze groepsfase speelden zij tegen Slavia Praag, Servette FC Genève en FC Sheriff Tiraspol.

AS Roma is in 1927 opgericht en komt sinds 1953 uit in de Serie A, zo is te zien op WikipediA. De Italiaanse club speelt zijn thuiswedstrijden in Stadio Olimpico. In totaal werd de ploeg drie keer kampioen van Italië, won het negen keer de Italiaanse beker, won het twee keer de Italiaanse supercup, en één keer de Conference League. AS Roma speelt thuis in het rood, en uit in het wit. Momenteel is José Mourinho de trainer. Voor Feyenoord is AS Roma een bekende tegenstander. Afgelopen seizoen speelden de Rotterdammers in de kwartfinale van de Europa League tegen de Italianen. In De Kuip wist Feyenoord toen met 1-0 te winnen, maar in de uitwedstrijd in Rome werd het 4-1 waardoor Feyenoord werd uitgeschakeld. In 2022 speelde Feyenoord de Conference League finale tegen de Italiaanse club. De Rotterdammers verloren die wedstrijd nipt met 1-0 door een doelpunt van Nicolò Zaniolo. 

AS Roma staat momenteel op de zevende plaats in de Italiaanse competitie, met zestien punten achterstand op koploper Inter. Bij AS Roma staat oud-Feyenoorder Rick Karsdorp onder contract. Als je kijkt naar de marktwaarde van de spelers op de website Transfermarkt.nl, dan bezit Romelu Lukaku de hoogste marktwaarde. De aanvaller heeft een marktwaarde van 40 miljoen euro. Als je kijkt naar de total marktwaarde van AS Roma op Transfermarkt.nl is dat 362,15 miljoen euro. Feyenoord zit daar onder, met een totale marktwaarde van 309,55 miljoen euro.

Lees ook
Lees ook