WK voor clubteams niet meer haalbaar voor Feyenoord

WK voor clubteams niet meer haalbaar voor Feyenoord

12 reacties 12
Bron: FIFA
Foto: VK Sportphoto

Eerder deze week kwam het bericht dat Feyenoord nog kans zou maken op het WK voor clubteams in 2025. Inmiddels heeft de FIFA de reglementen gepubliceerd en valt op hun website te lezen dat, door deze regels, Feyenoord geen kans meer maakt om te kunnen deelnemen.

Feyenoord stond op de twaalfde plek in de Europese clubranglijst, waardoor de Rotterdammers volgens de eerste berichten, kans zouden maken op het laatste plekje. De FIFA laat weten dat de overige tickets alleen worden verdeeld op basis van de punten die in de Champions League zijn behaald. Hierdoor kan Feyenoord de deelname op de spreekwoordelijke buik schrijven.

Feyenoord heeft de laatste jaren zelden in de Champions League gespeeld, laat staan punten gehaald op het hoogste niveau in Europa. De punten die Feyenoord gehaald heeft, zijn vooral op het niveau van de Europa League of Conference League geweest.

Er mogen 32 teams meedoen aan het WK voor clubteams, dat eens per vier jaar georganiseerd zal worden. In 2025 wordt het toernooi in Amerika gehouden en zal van 15 juni tot 13 juli plaatsvinden. Vanuit Europa is er plaats voor 12 clubs, Zuid-Amerika mag er 6 inbrengen. Afrika, Azie, Midden -en Noord-Amerika mogen vier clubs inschrijven. Oceanië mag één club afvaardigen.

Lees meer over
Lees ook