Van Eersel: 'Het is sowieso een overschatte positie'

Van Eersel: 'Het is sowieso een overschatte positie'

43 reacties 43
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor woensdagavond voor de derde keer op rij in de UEFA Champions League. Na SS Lazio-uit en Atlético Madrid-thuis was het deze keer Celtic dat aan het langste eind trok. In Schotland werd het 2-1 in de blessuretijd. In Podcast Feyenoord van Rijnmond wordt teruggeblikt op de wedstrijd.

 

Het gaat al weken over de vleugelaanvallers van Feyenoord. Volgens velen zijn ze allemaal niet in vorm en ook Arne Slot blijft volop wijzigingen maken in de basiself. ‘Het is sowieso een overschatte positie', is het oordeel van Dennis van Eersel. Hij vervolgt: 'Als je kijkt naar het rendement van vleugelspelers en hoeveel aandacht eraan wordt besteed, ligt dat niet in verhouding tot elkaar.' Frank Stout haalt aan dat het juist in de tactiek van Slot wel een belangrijk positie is. Van Eersel reageert: 'Als ze goed uit de verf komen wel ja. Dan kun je het spel breder trekken, kun je op die manier ook tot je kansen komen. Als ze allemaal zo hopeloos uit vorm zijn, kun je beter een andere tactiek doen op een gegeven moment.'

Dennis Kranenburg is van mening dat de wisselwerking met de backs beter moet. Hij haalt het in zijn ogen positieve voorbeeld aan dat Hartman een paar keer naar voren kwam en dan een 'goeie en gevaarlijke bal' gaf, die weliswaar werd onderschept door een Celtic-verdediger. 'Daar zit ook volgens mij nog veel meer in, in die wisselwerking tussen die jongens achterin en die jongens die voorin staan', zegt Kranenburg. 

Yankuba Minteh viel tegen Celtic in en scoorde, maar verder kon hij niet van een gelukkige invalbeurt spreken. Dat zag Geertruida ook: 'Ik vond het trouwens wel mooi: Geertruida, aanvoerder vandaag, op een gegeven moment met Minteh, die kreeg even de wind van voren van aanvoerder Geertruida… Zo, dat was echt niet normaal. Die schold ‘m echt helemaal verrot', aldus Kranenburg.

Lees ook