'Dat is ook het niveau waar Feyenoord op zit'

'Dat is ook het niveau waar Feyenoord op zit'

46 reacties 46
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kon de Champions League campagne gisteren niet beëindigen met een overwinning en eindigde op 6 punten in de poule. Inde AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Sjoerd Mossou in op de Rotterdamse deelname aan het miljardenbal. 

Feyenoord verloor gisteren van Celtic en Mossou denkt dat dat voor chagrijn zorgt. “Ik kan me niet voorstellen dat het chagrijn niet overheerst. Dit is een wedstrijd waar je heel veel hebt laten liggen, Celtic is een modale club in de Champions League.” Met name het spel en de complimenten, maar geen punten. “Als je dan eindigt met 6 punten, als je  is dat te weinig. Dan heb je teveel laten liggen als Feyenoord zijnde.”

Feyenoord komt te kort voor de Champions League. “Dat zeker, dat is ook gebleken. Het zit er ook in dat je niet op iedere positie Champions League waardige spelers hebt. Met name op de vleugels Ivanusec en Minteh dat is Conference League niveau. Dat houdt niet over. Dat is eigenlijk heel het seizoen een probleem”, aldus Mossou. “Feyenoord voetbalt niet zo slecht. Het veldspel is in orde, in sommige fases zelf beter dan vorig jaar.”

Bij Feyenoord speelde Thomas Beelen voor het eerst Champions League en hield zich goed staande. “Was een grote meevaller. Deed hij hartstikke goed. Hij bleef prima overeind, was niets mis mee.”

Mossou heeft genoten van de voetbalavond in Schotland. “Het was een mooie voetbalavond, sfeer was geweldig het uitval klonk ook goed. Celticpark is geweldig, maar dan moet je wel minimaal een punt halen en eigenlijk nog wel meer.”

Voor Feyenoordersupporters lijkt het dit seizoen vooral net niet te vallen. “ Vorig seizoen viel alles wel net goed, maar je hebt van die seizoenen dat het net niet valt”, aldus Mossou die vindt dat Feyenoord beter past in de Europa League. “Dat is ook het niveau waar Feyenoord op zit.”

Lees meer over
Lees ook