COLUMN | Te verwend?

COLUMN | Te verwend?

37 reacties 37
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt voorlopig een kampioenschap uit het hoofd te kunnen zetten, zo wordt overal gezegd en geschreven. Het gat met PSV, dat eerste staat, is tien punten en de Eindhovenaren lijken dan ook nu al, ondanks dat we nog niet op de helft zijn met het aantal wedstrijden, op weg naar een kampioenschap.

Natuurlijk is het balen dat een kampioenschap momenteel ver weg is, maar was dat wel zo realistisch? Ik hoor om mij heen veel supporters die er 'maar even vanuit gaan' dat we wel winnen van bijvoorbeeld PSV. Ook in de Champions League, waar we onszelf in een aantal wedstrijden echt hebben laten zien, werd er door veel supporters gedacht dat we 'wel even' zouden gaan overwinteren.

Ik vraag me af of dat wel zo realistisch was. Laten we eerlijk zijn. Sinds Arne Slot aan het roer staat hebben we gigantische stappen gemaakt. De spelers ontwikkelen zich enorm, en de transferwaarde van de spelers stijgt. De afgelopen jaren zijn we dan ook verwend met het voetbal, maar ook de resultaten. Een finale Conference League, goed presteren in de Europa League, een kampioenschap. De weg omhoog lijkt dan ook echt ingeslagen te zijn. Maar in mijn ogen is het niet vanzelfsprekend dat we dan ook maar even winnen van SS Lazio of Atlético Madrid.

Kijk bijvoorbeeld naar het financiële plaatje. Feyenoord heeft behoorlijk wat spelers aangetrokken in de zomer, maar komt niet in de buurt van wat PSV allemaal heeft gehaald / gehuurd als je kijkt naar het prijskaartje wat daaraan hangt. Het zegt genoeg dat wij ook interesse hadden in een aantal spelers die nu in Eindhoven spelen, maar dat het voor ons financieel vaak niet haalbaar was. Dat is heel vervelend, maar niet onlogisch. PSV heeft gegokt en naar wat het nu lijkt gewonnen. Ik begrijp dat Feyenoord dat niet doet, want we weten allemaal de momenten dat het mis ging. Maar, als je bekijkt wat PSV heeft uitgegeven en wat Feyenoord heeft uitgegeven is het in mijn ogen niet zo gek dat PSV boven ons staat. Ja, het zit daar wel allemaal enorm mee. Ze hebben bijna elke wedstrijd alle geluk van de wereld. Maar toch.. Ik denk dat wanneer Feyenoord tweede wordt je gewoon een prima seizoen hebt gedraaid. Natuurlijk hoop op je op meer, natuurlijk droom je van overwintering in de Champions League, maar zijn we de afgelopen jaren niet te verwend geweest waardoor we er nu maar vanuit gaan dat Feyenoord de extreem stijgende lijn doorzet? Ik denk en hoop dat we de komende jaren nog gewoon door blijven groeien. In de zomer zullen er waarschijnlijk flinke bedragen geboden worden op spelers van ons, waardoor er meer geld komt om te herinvesteren in de selectie. En wie weet laat PSV in de tweede seizoenshelft punten liggen waardoor het toch weer spannend wordt.. Want ja, Feyenoord heeft gewoon een prima selectie!

Mark

Lees meer over
Lees ook