Stekelenburg: 'Je ziet zelden teams op dit niveau, nu hebben we er twee van'

Stekelenburg: 'Je ziet zelden teams op dit niveau, nu hebben we er twee van'

Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

In de studio bij NOS Studio Sport Eredivisie, te zien op NPO1, zitten Hugo Borst en Jeroen Stekelenburg bij presentator Henry Schut. De afgelopen week wordt erbij gepakt en daarna kijkt men vooruit naar de kraker zondagmiddag om 12.15 uur in De Kuip.

Hugo Borst op de vraag wie er favoriet is: ‘Feyenoord speelt best goed maar heeft onnodig punten verspeeld tegen Fortuna en Sparta. Dat zijn vier verliespunten en dat is somber stemmend. Je moet er niet aan denken dat de marge tien punten is.’ En over PSV: ‘Bij PSV loopt alles goed af. Als Peter Bosz wisselt dan zijn het winnende wissels. Jeroen Stekelenburg reageert: ‘Het is nog geen gelopen koers toch? Het is wel echt iets om naar uit te kijken. Je ziet zelden teams op dit niveau, nu hebben we er twee van.’ Stekelenburg vindt de titelstrijd nog geen gelopen race.

Wel heeft de commentator, na het zien van de persconferenties van beide trainers, het idee dat Peter Bosz iets meer in een positieve flow zit dan Arne Slot. ‘Ze hebben allebei trainers die het fantastisch kunnen verwoorden, een plan hebben en het uit kunnen leggen.’ Maar over de persconferentie van Slot, waar het ging over de verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid, zegt Stekelenburg: ‘Die heeft wel een andere wedstrijd gezien dan ik.’ Stekelenburg vindt dat Slot heel erg een tegengeluid wil laten horen en niet duidelijk genoeg aangeeft dat Feyenoord een slechte heeft gehad.

‘Dat doen ze allebei’, zegt Stekelenburg als het gaat over de intensiteit waarmee er gespeeld wordt en de wijze waarop drukt wordt gezet. Borst wil een topwedstrijd zien, waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Wat gaat het verschil maken? Misschien wel De Kuip. Borst hoopt dat de supporters op hun beste ‘agressieve’ manier laten zien, waarbij het vooral gaat om het toejuichen en niet om wangedrag.

Lees ook