Oud-Feyenoorders | Szymanski wederom belangrijk voor de overwinning

Oud-Feyenoorders | Szymanski wederom belangrijk voor de overwinning

Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord won zaterdag de Rotterdamse derby met 2-4 bij Excelsior Rotterdam. De Rotterdammers staan hierdoor op de tweede plaats met zeven punten achterstand op koploper PSV. Aanstaande zondag staat de kraker tegen de Eindhovenaren op het programma, waar Feyenoord het gat kan verkleinen naar vier punten. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders het ook goed doen op de ranglijst?


Engeland

Tyrell Malacia zag zondag zijn teamgenoten de uitwedstrijd met 0-3 winnen van Everton. Malacia zat nog steeds niet bij de selectie door een blessure. Manchester United staat op plaats zes in de Premier League. 


Luis Sinisterra en Marcos Senesi wonnen zaterdag de uitwedstrijd met 1-3 van Gustavo Hamer’s Sheffield United. Senesi begon in de basis en speelde 90 minuten. De Argentijn haalde een passnauwkeurigheid van 79% en won ongeveer 60% van zijn persoonlijke duels. Via Sofascore kreeg de verdediger een 6.8. Sinisterra kwam in de 66e minuut het veld in en schoot drie keer richting doel. Verder haalde de Colombiaan nog een passnauwkeurigheid van 90% en kreeg hij een 7.1 voor zijn invalbeurt. Bournemouth staat op plaats vijftien in de Premier League. 


Gustavo Hamer verloor dus met 1-3 van Sinisterra en Senesi, waar de Oud-Feyenoorder wel in de basis startte. Hamer speelde 81 minuten, maar schoot nul keer richting het doel. Verder haalde hij een passnauwkeurigheid van 68% en kreeg hij een 6.7 via Sofascore. Sheffield United staat op plaats achttien in de Premier League. 


Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes wonnen zaterdag de thuiswedstrijd met 2-0 van Famalicao. Aursnes begon in de basis en speelde 90 minuten. De Noor, die omgetoverd is tot rechtsback, haalde een passnauwkeurigheid 77% en won daarnaast ongeveer 50% van zijn duels. Via Sofascore kreeg Aursnes een 7.2. Kökçü zat na zijn blessure weer bij de selectie en mocht ook gelijk invallen in de 79e minuut. De Turks international haalde een passnauwkeurigheid van 92% en gaf daarbij één keypass. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 7.0 voor zijn korte invalbeurt. Benfica staat op de eerste plaats in de Liga Portugal.


Schotland

Danilo en Cyriel Dessers speelden zondag met 1-1 gelijk tegen Aberdeen. Danilo speelde 90 minuten, waar Dessers de gehele wedstrijd op de bank bleef zitten. De Braziliaanse spits haalde een passnauwkeurigheid van 84% en schoot drie keer richting doel. Danilo kreeg een 6.7 via Sofascore. Rangers FC staat op plaats twee in de Schotse Premiership. 


Turkije

Sebastian Szymanski won zondag de thuiswedstrijd met 2-1 van Karagümrük. Szymanski speelde 90 minuten en wist daarin weer belangrijk te zijn door een assist te geven. Verder haalde de Pool een passnauwkeurigheid van 63% en schoot hij vier keer richting doel. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 8.0. Fenerbahçe staat op de eerste plaats in de Turkse Süper Lig. 

 

Lees meer over
Lees ook