'Ik ben niet zo’n keukenprins, laat mij maar voetballen'

'Ik ben niet zo’n keukenprins, laat mij maar voetballen'

1 reactie 1
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Igor Paixao is te zien in een aflevering van Live Like A Pro, te vinden op het YouTube-kanaal van Feyenoord. In deze aflevering zien we de goedlachse Braziliaan deelnemen aan de Combat Club, een soort boksring, waar Paixao zich verder ontwikkelt als topsporter. De vleugelaanvaller deelt in het interview met Mascha Lange wat meer over waarom hij op deze wijze werkt aan zijn professionalisering.

Paixao vertelt dat hij de Combat Club leuk vindt omdat het een beetje extra brengt. ‘Ik merk verschil. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ben ik beter voorbereid’, vertelt de aanvaller. Hij geeft aan dat hij zich beter kan concentreren. Ook Leo Sauer en Thomas Beelen zijn te vinden in de Combat Club. Maar het is niet alleen maar inspanning voor Paixao: ‘Soms speel ik ook Fifa’, zegt Paixao terwijl hij zijn tanden bloot lacht. Daarnaast maakt hij regelmatig gebruik van de sauna of het zwembad om te ontspannen. Paixao laat zich positief uit over de topsportsfeer die er bij Feyenoord hangt, waarbij de fysieke staf altijd zorgt dat alles tot in de puntjes is voorbereid.

Paixao speelt nu voor het tweede jaar in Rotterdam en wordt gevraagd hoe het nu met hem gaat, ook wetende dat zijn ‘maatje’ Danilo er niet meer is: ‘In het begin was het moeilijk.’ Paixao had moeite met de omslag in cultuur en had Danilo nodig om veel te vertalen en uit te leggen. ‘Hij is voor de rest van mijn leven als broer voor mij, waar ik ook heen ga.’ De vrienden hebben elke dag nog contact. Paixao vertelt dat hij zelfs aan het eten moest wennen: ‘Ik ben niet zo’n keukenprins, laat mij maar voetballen.’ Maar ook rondom eten krijgt de Braziliaan begeleiding van Feyenoord.

Voor de wedstrijd heeft Paixao altijd contact met zijn familie, zodat hij zich tijdens de wedstrijd goed kan concentreren. Hij voelt de steun van zijn familie en heeft hen graag bij zich tijdens de belangrijke wedstrijden. Vandaag zal Paixao, naar verwachting, weer in de basis starten tegen Excelsior.

Lees ook