Nieuwkoop: 'Ik denk dat Slot met zijn staf dat heel goed erin heeft gekregen'

Nieuwkoop: 'Ik denk dat Slot met zijn staf dat heel goed erin heeft gekregen'

12 reacties 12
Bron: Rijnmond.nl
Foto: VK Sportphoto

Bart Nieuwkoop heeft in gesprek met Rijnmond teruggekeken op zijn terugkeer bij Feyenoord, zo is te lezen op de website van Rijnmond. Hij bespreekt onder andere het verschil met zijn vorige periode in Rotterdam en de stadsderby tegen Excelsior.

De rentree van Bart Nieuwkoop in de Kuip verliep niet zoals hij van tevoren zal hebben gehoopt. Hij startte gelijk in de basis tegen Fortuna Sittard maar moest na 25 minuten met een rode kaart het veld verlaten. Als gevolg moest de verdediger de wedstrijden tegen Sparta en Almere City missen.

Toch kijkt Nieuwkoop goed terug op zijn terugkeer bij Feyenoord. De verdediger noemt het 'geen lekker begin' als het over zijn vroege schorsing gaat maar blijft positief over de speelminuten die hij heeft gekregen. Trainer Arne Slot verwacht een andere rol van Nieuwkoop dan de verdediger gewend is, de wisselwerking tussen 'wingback'en 'fullback' is een verschil ten opzichte van zijn eerdere carrière en noemt hij een mooi nieuw proces. Nieuwkoop is tevreden met de manier hoe Feyenoord op een andere manier functioneert dan in zijn eerdere Rotterdamse periode: 'Ik merk dat het team goed staat, dat de basisprincipes heel duidelijk zijn voor iedereen die hier al een aantal jaar speelt. Dat is mooi, dat is goed om te zien en ik denk dat Slot met zijn staf dat heel goed erin heeft gekregen.'

Tot slot blikt de verdediger vooruit op de aankomende wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior: 'Ik denk dat het geen makkelijke wedstrijd wordt, zeker niet. Mooie derby, leuk om te spelen. Lekker in Rotterdam' sluit Nieuwkoop af.

Lees ook