Stengs imponeert met hattrick bij ruime winst Oranje

15 reacties 15

Het Nederlands Elftal heeft vandaag ruim uitgehaald tegen het kleine Gibraltar. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman won met 0-6 in Portugal, waar Gibraltar zijn wedstrijden tijdelijk speelt vanwege de verbouwing van het eigen stadion.

Het scoreverloop had een hoog Feyenoord gehalte. Al vroeg in de wedstrijd, in de 10e minuut, was Calvin Stengs goed voor de 0-1. Niet veel later was ook Mats Wieffer met een kopbal trefzeker. Eerder miste hij nog een kopkans, vrij voor de keeper. Wieffer en Stengs scoorden beiden hun eerste doelpunt voor Oranje. Voor rust was het ook de beurt aan Koopmeiners om te scoren: 0-3. De assist kwam van Quilindschy Hartman.

Na de rust had Calvin Stengs er nog geen genoeg van. In de 50e minuut was hij opnieuw trefzeker en tekende daarmee voor de 0-4. 12 minuten later was de aanvallende middenvelder, die vandaag rechtsbuiten speelde, ook goed voor de 0-5 en zette daarmee een hattrick op zijn naam. Hij is daarmee de eerste Feyenoorder met een hattrick in Oranje sinds Kees Pijl in 1924, bijna 100 jaar geleden. In de 78e minuut viel Gakpo in voor Malen. Drie minuten later was de aanvaller van Liverpool goed voor de 0-6. Zijn ‘voorzet’ belandde in het doel, waar Dallinga de bal eerst nog leek te schampen. De goal werd toegekend aan de vleugelspeler.