'Driessen roemt Feyenoord-speelstijl'

'Driessen roemt Feyenoord-speelstijl'

17 reacties 17
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf ongenadig hard voor het Nederlands Elftal. De journalist ziet dat bondscoach Koeman niet in staat is de aanvallende en goede speelstijl van Arne Slot in te passen in Oranje. De scherpe Driessen heeft dan ook weinig vertrouwen in het EK.

‘Het belooft weinig goeds voor EURO 2024. Of Koeman moet alsnog worden verleid de visie van collega’s Slot en Bosz te verwezenlijken’, schrijft Driessen. Hij ziet Oranje met matig voetbal de poulfase overleven om vervolgens kansloos ten onder te gaan in de kwartfinale. Driessen is hierbij stevig in zijn kritiek richting bondscoach Ronald Koeman: ‘In plaats van het ontwikkelen van deze spelopvatting na enkele tegenslagen schudde pragmaticus Koeman alle ideologische veren af.’  Driessen vindt dat Oranje slecht speelt in een te verdedigende speelstijl en noemt Oranje zelfs ‘saai’ en ‘afwachtend’.

En dit alles terwijl Koeman bij zijn aanstelling de mond vol had over Feyenoord en hoe de Rotterdammers de andere ploegen hun wil opleggen. Dat is, volgens Driessen, over boord gegooid. Driessen benoemt in zijn column dat Arne Slot er al tweeënhalf jaar in slaagt om prestaties en goed voetbal samen te laten gaan. Driessen spreekt over een Feyenoord dat nieuw leven is ingeblazen door trainer Slot. De speelstijl van Slot, maar ook die van trainer Peter Bosz, bevalt Driessen erg goed. Driessen doet dan ook een beroep aan de KNVB om de Hollandse School, de aantrekkelijke en aanvallende speelwijze waar Nederland ooit zo geroemd om werd, weer terug te krijgen in Oranje.

Lees ook