Koeman: 'Verbruggen gaat keepen'

Koeman: 'Verbruggen gaat keepen'

37 reacties 37
Bron: OnsOranje.nl
Foto: Pro Shots

Dinsdag 14 november sprak bondscoach Ronald Koeman met de pers over de selectie voor de aankomende twee cruciale EK-kwalificatie-wedstrijden van het Nederlands Elftal. De persconferentie werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Ons Oranje. Zaterdag ontvangt Nederland de Ieren en dinsdag staat de uitwedstrijd tegen Gibraltar op het programma. Nederland kan zeker nog niet achteroverleunen in deze kwalificatie en kan bij een winst op Ierland de kwalificatie veilig stellen.

Koeman gaat in op de vele afzeggingen en kwetsuren die zijn selectie heeft. Koeman heeft op het laatste moment nog Dallinga opgeroepen voor de spitspositie. Ook gaat het over de keeperskwestie in de persconferentie. Koeman geeft aan dat Verbruggen gaat keepen voor Nederland en niet Bijlow: 'Ik vind het logisch op basis van de laatste twee wedstrijden dat hij gaat keepen.' Koeman wil rust en minder geschuif in zijn selectie. Daarnaast wil de bondscoach niet steeds een nieuwe keeper moeten inpassen.

Koeman geeft wel aan dat hij in maart wel en rondom het EK weer opnieuw gaat kijken. Koeman weet niet of het een klap is voor Justin Bijlow en of de doelman zich gepasseerd voelt, toen hij het nieuws in een groepsgesprek hoorde: 'Niks aan gemerkt.'

 

Lees ook