Zwart laat zich uit over Timber: 'Nee, dat niet'

Zwart laat zich uit over Timber: 'Nee, dat niet'

15 reacties 15
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren van AZ Alkmaar, de Rotterdammers versloegen door een doelpunt van Quinten Timber AZ. De middenvelder is belangrijk in het spel van Feyenoord, maar volgens Pieter Zwart van Voetbal International is het gemis van Yankuba Minteh ook te voelen, dat zegt hij in VI ZSM. Zwart blikt terug op de wedstrijd en laat weten of Timber geselecteerd moet worden voor Oranje.

Het probleem voor Feyenoord was vooral het domineren van de vleugels, denkt Zwart. Die vooral de blessure van Minteh aan haalt. "Ik denk dat Feyenoord hem de afgelopen wedstrijden echt wel gemist heeft." Feyenoord won overtuigend voor de buitenspeler geblesseerd raakte. "Dat was grotendeels te danken is aan Minteh die wel de 1 tegen 1 domineert."

Santiago Gimenez is minder aanwezig de laatste wedstrijden, dat komt omdat Feyenoord te weinig in de 16 komt. "Dan zie je dat zijn toegevoegde waarde minder wordt", aldus Zwart die ook ziet dat Gimenez zich niet meer terug laat zakken naar de '10' positie. "Lastig te zeggen of dat een opdracht is van Slot of dat vanuit hem zelf komt. Als je zag dat Feyenoord begon met Timber naast Wieffer en dat Timber in de loop van de wedstrijden steeds meer opschuift. Als Timber wat hoger gaat staan, dan is er niet meer de ruimte voor Gimenez om uit te zakken."

Volgens Zwart is het voor Slot geen probleem dat Gimenez niet in die positie komt, maar daardoor lijkt de spits afwezig. "Als je uit trainersoogpunt kijkt, je hebt liever dat Timber en Stengs daar dan Gimenez." Timber wordt al genoemd, Zwart ziet hem ontwikkelen. "Ik vind dat die zicht geweldig ontwikkelt. Je zag wel dat hij de bepalende man was. Dat is extra knap aangezien hij eerst veel kritiek kreeg."

Zwart ziet dat Timber heeft geleerd van Frenkie de Jong. "Timber heeft de lessen van Frenkie de Jong te harte genomen. Als je een fout maakt, doe het opnieuw, maar maak dan geen fout." Is Timber dan ook klaar voor Oranje? Pieter Zwart laat zich eroveruit en is duidelijk.  "Nee, dat niet. Simpelweg omdat er betere spelers op zijn positie lopen."

 

Lees ook